Yerel seçim harareti devam ederken CHPAdana’da cumartesi günü ilçelerde ön seçime gidiyor. Fakat Adana gündemine bomba gibi iddia düştü. Seyhan ilçesinin Hamzalı Mahallesinde, Seyhan ilçe örgüt üyesine ait bir kıraathanede toplantı yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’ın ilçelerde yapılacak ön seçim için bir liste dağıttığı ve bu listedeki isimlere oy verilmesi konusunda parti üyelerini uyardığı iddia edildi.

LİSTEDE KİMLER VAR?
Karalar’a parti üyelerine dağıttığı listede; Umut Baykan, Tülin Berktaş, Bayram Bilgin, Ural Boğa, Birsen Cansu Bakır, Dilek Çalışkan, Nedim Demir, Mehmet Eser, Naif Şendur, Zübeyde Tarıkoğulları, Bekir Uçar, Muhsin Yamanyılmaz, Murat Zöhre, Serkan Akmut, Engin Akyol, Sönmez Arın, Duygu Atikaslan gibi isimlerin var olduğu da iddia edildi.

KARALAR İDDİALARI YALANLADI
Meclis üyesi aday adaylarını yoğun tepkisiyle karşı karşıya kalan Karalar, “İlçelerimizde yapılacak ön seçimlerde adım kullanılarak liste dağıtıldığına dair bir duyum aldım. Bu listeye itibar etmeyiniz. Ön seçimlere katılacak herkes benim kardeşimdir. Ortalıkta dolaşan listeyle bir ilgim yoktur. Tüm kardeşlerime meclis üyeliği ön seçimlerinde başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.