19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Ön Büro açıldı…

Ön Büro açıldı…

Adana Adliyesi’nde vatandaşların tek bir merkezden kolayca hizmet alabileceği ‘Ön Büro ve Danışma Masası’ ile ağaçlandırılan tarihi adliye iç bahçesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Adalet Bakanlığı’nın Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Adana Adliyesi pilot adliye seçildi. Adliye içerisinde çeşitli bölgelerde dağınık olan birimler, tek bir merkezde toplandı, banko ve sıra sistemi kuruldu.
Adliyenin girişinde bulunan yeni birimin açılış töreni Adana Valisi Mustafa Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve hakim ile savcılarla gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Ali Yeldan, adliyelerde her geçen gün iş yükünün arttığını ve bu tarz bir düzenlemenin gerekli olduğunu kaydetti. Türk yargısının bir dönüşüm içine girmesinin zorunlu olduğunu belirten Yeldan,”Bu dönüşümü bir nebze olsun gerçekleştirmeyi amaçlayan proje ile Avrupa Birliği ülkelerindeki en iyi uygulamalar göz önünde bulundurularak sistem geliştirilmiştir. Proje sayesinde, iş sahiplerinin adliyede geçirdikleri süre oldukça kısalmıştır” dedi.
Vali Mustafa Büyük ise vatandaşların kamu kurumlarından en nitelikli hizmeti almak istediğini vurgulayarak, “Çağımızın gerektirdiği şartları, teknolojinin getirdiği fırsatları, ülkemizin sağlamış olduğu gelişmeleri değerlendirerek hepimizin mutlu olacağı daha vasıflı bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Büyük ile Başsavcı Yeldan açılış kurdelesini kesti. Vali Büyük, ön büroyu gezerek yetkililerden işleyiş hakkında bilgiler aldı. Daha sonra davetliler tarihi adliye binasına geçti. Tarihi binanın ağaçlandırılarak düzenlenen iç bahçesi de Vali Büyük ve Başsavcı Yeldan tarafından kurdele kesilerek açıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir