Cumhuriyetimizin 100. Yılında II. Adana Oda Müziği Festivali, 27–30 Eylül tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de başlayacak etkinliklerde dünyaca ünlü sanatçılar sanatseverlerle buluşup, ünlü bestecilerin başarılı çalışmalarından örnekler sunacaklar.
Sanat direktörlüğünü Ezgi Kelleözü, Anıl Büyükikiz ve Çağla Çoker’in yaptığı festivalde keman sanatçısı Bianca Adamek’ten, piyanist Cem Esen’e, klarnet sanatçısı Selin Gürol’dan viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil’e ve viyola sanatçısı Odysseas Lavarıs’ten viyolonsel sanatçısı Ülker Tümer’e kadar pek çok sanatçı dünyaca ünlü bestecilerin birbirinden değerli eserlerini yorumlayacaklar. Festival biletleri Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro gişesi, 01 Burda PGM ve Biletix’tem temin edilebilecek.

KONSERVATUVAR ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ
Sanat Direktörleri Ezgi Kelleözü ve Anıl Büyükikiz tarafından yapılan açıklamada, “27–30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Adana Oda Müziği Festivali’nin ikinci yılını sizlerle buluşturabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizin ilk yılında gösterdiğiniz büyük ilgiden güç alarak devam ettirdiğimiz bu yolculuğa, cumhuriyetimizin 100. yılında daha geniş kapsamlı bir program ve uluslararası katılımla devam ediyoruz. 4 gün sürecek festival programı, sanatçılarımız ve bilet satışı ile ilgili daha detaylı bilgileri çok yakında sizlerle paylaşacağız. İlginiz için teşekkürlerimizi sunar, konserlerimizde sizleri de aramızda görebilmeyi dileriz.” denildi.
Öte yandan, konsere girişlerin Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerine girişlerin ücretsiz olduğu açıklandı.