Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Seyhan ilçesi Saydam Caddesi’nde esnafın ve vatandaşın derdini dinledi. 2024 yılına girilirken halkın alım gücünün oldukça düştüğüne dikkat çeken CHP’li Dr. Şevkin, vatandaşa bir dokundu bin ah işitti.
Saydam Caddesi’ndeki tavukçu Fahri Demir ve dükkanından alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarla görüşen, yıllara meydan okuyan mahalle bakkalı Ali Hallaçeli’nden yoksul halkın yaşam mücadelesini yerinde dinleyen Dr. Şevkin, “Türkiye büyüyor masallarını anlatanlar gelsin vatandaşın durumunu mahallelerde, caddelerde, sokak aralarında görsün. Halkımızın yaşam mücadelesini yerinde incelesinler” dedi. Fiyat artışlarının sadece marketçilere bağlanamayacağını kaydeden Dr. Şevkin, “Fiyat artışları yönetenlerin suçudur” dedi.

10 LİRALIK TAVUK İSTEYEN VAR!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’da yılbaşı öncesinde vatandaşlarla ekonomik sıkıntılar konuştu. Adana’nın Seyhan ilçesinde vatandaşlarla yılbaşı öncesinde ekonomiye ilişkin konuşan Dr. Şevkin, yılbaşı alışverişi hareketliliğinin olmadığına dikkat çekti.
Dr. Şevkin, Adana’nın Seyhan ilçesi Saydam Caddesi’nde bulunan bir tavukçuyu ziyaret etti. Dr. Şevkin’in “Tavuk fiyatları nasıl” sorusuna, tavukçu Fahri Demir, “Şu anda zam yaptılar. Bir daha yaparlar mı yapmazlar mı onu da bilmiyorum. 20-30 liralık tavuk isteyenler var. Bir şey de diyemiyoruz. Alan da yok. 10 liraya tavuk alıyorlar” diye yanıt verdi.
Demir, tartıda 10 liralık tavuğu tartarak gösterdi. Demir, “Maaşa zam gelmesin ki diğer şeylere de zam yapmasınlar. Gelip de zam yaparsa onlara da zam yaparsa hiçbir anlamı kalmaz. İnsan daha çok mağdur kalır” dedi.

“NE ALACAM ABLA!”

Tavukçu Demir’den 50 liralık tavuk almaya gelen mobilya ustası, 3 çocuk babası Şahin Öztürk ise, “Aynı tas aynı hamam. Her şey serbest piyasada. Markete gidiyorum 3 lira, öbür markette 5 Lira. İstersen al diyor. Hükümet buna müdahale etmeli. Yoksa herkes kafasına göre takılıyor” diye konuştu.
Dr. Şevkin, “Yeni yılda ne yapıyorsunuz. Gönlünüzce çocuklarınız için alışverişiz yapabiliyor musunuz?” diye sorunca, Demir şu yanıtı verdi: “Ne alacam abla. Yetişmiyor ki bir şey! Ev kirası mı ödeyelim, elektrik mi ödeyelim. Çocuk mu okutalım? 45 bin lira kira ödüyorum. Ev de ev olsa. 3 çocuk var. Okutalım mı, onlara mı bakalım, kendimize mi bakalım? Hiçbir şeye yetişemiyoruz.”

3 BİN 800 LİRA İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR!

Epilepsi hastası bir oğlu ve bir kızıyla yaşam mücadelesi veren Cemile Nakışlı ise, “Çocuklara bir şey alamadım. Hasta oğlum var. Ona da bir şey alamıyorum. Eskiden biraz alabiliyorduk. Şu anda hiçbir şey alamıyoruz. 3 bin 800 lira dul ve yetim aylığı alıyorum. 25 bin lira kira ödüyorum” diye konuştu.

“ÇEREZ DE ALAMADIM”

CHP’li Dr. Şevkin, emekli vatandaş Sema Özyıldız’la da konuştu. Özyıldız, “Emekliyim. 7 bin 500 lira aylık alıyorum. Yetmiyor. Bekarım. Sokak hayvanlarına da bakıyorum. Geçen yılbaşına oranla bu yıl hiçbir şey alamadım. Çerez de alamadım” ifadelerini kullandı. Emekli aylığının ne kadar olması gerektiğini soran Dr. Şevkin’e yanıt veren Özyıldız, “Emekli aylığı 15 bin lira olmalı” diye konuştu.

MAHALLE BAKKALI YILLARA MEYDAN OKUYOR

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, bakkal Ali Hallaçeli’ye “Yılbaşı öncesi ben müşteri göremiyorum” dedi. Bakkal Ali Hallaçeli, “Marketlerden dolayı. Mahalle bakkalı bitti. Biz burada noter gibiyiz. Her şeyi biliyoruz. Kimin burada fakir olduğunu, kimin ne yaptığını. Gün geliyor para bile almıyoruz. Markette askıda ekmek oluyor mu? Ben de var. Bayramlarda hiç görüyor musunuz bir vatandaşın borcu silindi diye! Biz siliyoruz. 80 yıllık aynı yerdeyiz. Dede, baba ve ben. Benden sonra zor. Çocuklar yapmaz. Yapacak gücümüz yok” diye konuştu.