26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Mısır ithalatına tepki…

Mısır ithalatına tepki…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ithal kararı nedeniyle Çukurovalı mısır üreticisinin kaderiyle baş başa bırakıldığını söyledi.

Yaklaşık 1.5 milyon dekar üretimle ülkenin önde gelen bölgelerinden biri olan Çukurovalı mısır üreticisinin hasadın başlayacağı bu günlerde 700 bin tonluk ithalat izni nedeniyle kara kara düşünmeye başladığını belirten Tümer, şöyle dedi: “Ülkemizin ihtiyacı olan tarım ve gıda ürünlerinde ithalata karşı değiliz. Ancak hasadına sayılı günler kalan mısırda sıfır gümrükle ithalat yapılması çiftçilerimizin aileleriyle birlikte çaresiz bırakılacağının açık göstergesidir. Yazıktır, günahtır. Tarım ve gıda ürünlerinde TMO tarafından fiyat belirlenip hasat gerçekleştikten ve çiftçi ürünlerini elden çıkardıktan sonra ülkenin ihtiyacı doğrultusunda ithalat yapılması daha doğru olacaktır.”

Mısır ürününün tüm Türkiye’de stratejik bir öneme sahip olduğunu, TMO’nun hasat öncesi yerli üreticiyi serbest piyasa koşullarına ezdirmemek adına taban fiyat belirlemesi gerekirken 700 bin tonluk ithalatın önünün açılmasının tarım politikasının bir an önce gözden geçirilmesini gerektirdiğini ifade eden Tümer, “Kaliteli ve yüksek rekolteli mısır hasadına hazırlanan üretici yok sayılamaz” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir