19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / “Mirzaçelebi Mahallesi’nde değişim olmak zorunda”

“Mirzaçelebi Mahallesi’nde değişim olmak zorunda”

Aynı zamanda Seyhan Belediyesi Engelli Kent Konseyi Genel Sekreteri olan Sezai Arsunar, özellikle deprem sonrası Mirzaçelebi Mahallesi’nin halinin içler acısı olduğuna dikkat çekerken, “Acilen burada Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar yapılmalı. Muhtarlığa seçildiğim takdirde bunun sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağım.  Ayrıca; mahallemizde yoğun olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimizin düzenli geri dönüşümünü sağlamak için Göç İdaresi ile paydaş çalışması içerisinde bulunacağım” diye konuştu.

“HİZMETTEN YOKSUN

BU GİDİŞE ‘DUR’ DİYECEĞİZ”

Engelli oğlu Fırat Arsunar ile birlikte  “Gönüllü Palyaço” olarak da birçok sosyal aktivitelere de katılarak halkın takdirini kazanan Muhtar adayı Sezai Arsunar, Adana’nın en köklü mahallesi Mirzaçelebi Mahallesi’nin yıllardır hizmetten yoksun olduğunu ve bu gidişe “Dur” demenin zamanının geldiğini vurgulayarak, “4500 metrekare arsanın belediye tarafından tahsisi için gerekli projelerin hayata geçirilmesini, kaldırımların yayalara ait olduğunu, engelli çocuklarımızın yatağa mahkum olmayacağı, temiz sokakların olacağı bir mahalle için gece gündüz demeden çalışacağım” dedi.

“MAHALLEMİZDE BİR TEK ÇIKMAZ

SOKAĞIMIZ KALMAYACAK ”

Mirzaçelebi Mahallesi’nde pazar yeri ile çocukların oyun oynayabileceği bir alanın olmadığını da vurgulayan Arsunar,”Mirzarçelebi Mahallesi’nde ‘yok’ denilecek kadar hiçbir sosyal aktivite yapılmamaktadır.Bir tek çıkmaz sokağımız kalmayacak. Aşevi, sağlık ocağı, mini top sahası ve dinlenme alanı projesi kapsamında hazırlıklarımızı tamamladık. Artık karar Mirzaçelebi Mahallesi halkının takdirinde. Mahalle sakinlerine sözüm söz; birçok sokağımız yürüyecek vaziyette olacak. Mahalle sakinleri ile bire bir iletişim sağlamaya başladım. Buradaki engeller birer birer kalkacak birçok ortak projelere hep beraber imza atacağız. Daha yaşanır ve örnek bir mahalle olması için gelin ele ele verelim. Haydi şimdi birlik zamanı, geliyoruz” diye konuştu.

“YÖNETİMİMİZDE 4 KADIN VE

 4 ERKEK AZA OLACAK”

Kendisinin yönetiminde 4 kadın ve 4 de erkek aza bulunacağını da anlatan Mirzaçelebi Mahallesi Muhtar Adayı Sezai Arsunar, “Mahallemiz yıllardır sahipsiz bırakıldı. Mutlaka değişim yapılmalı.  Yönetimi değiştirelim.  Mahallem için hizmete hazırım. Mahalle halkı da hazır ise ben geliyorum. Değişim hep birlikte olur. Yaşanır bir mahalle olması için ‘ben de varım’ diyen herkesi bekliyorum” dedi. Arsunar, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“MİRZAÇELEBİ MAHALLESİ

HEP DIŞLANMIŞ DURUMDA”

“25 yılda Mirza çelebi Mahallesi’nde hiçbir şey değişmedi. Sadece kimsenin gitmediği bir Taziye Evi yapıldı, bir de muhtarlık binası değişti. Sokaklar aynı, hizmet sıfır. Belediyeler gerekeni talepler doğrultusunda yapıyor fakat kalıcı bir şey yok. Mirzaçelebi Mahallesi hep dışlanmış durumda. Oysa o kadar çok köklü aileler var ki, çoğu burayı terk etmiş olsa da kökleri hala burada. Yiğit ve efsane efsane kabadayılar, Türkiye’ye nam salmış büyüklerimizin hatıraları var bu mahallede.  Hiç gelişmeyen mahallemizin 1980’lerde rahmetli Eyüp Irk, 1999-2000 yıllarında rahmetli  Avni İpteş muhtarlık yaptı. Daha sonra bu görevi sırasıyla 2005 yılında Berber Sabit Özşahin yaptı. Şu anda ise 2010 yılından bu yana muhtarlık görevini Doğan Doğramacı yapmaktadır. Peki bunca yılda ne değişti mahallemde?  koca bir hiç.. Belediyelerden istemesini bilen, mahallesi için çaba gösteren muhtarlarımıza selam olsun. Devirleri daim olsun. Şimdi sıra benim.. Mahallemde yaşayanların rahat ve huzuru için muhtarlığa adayım.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir