9 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Mansur Ekmekçi’nin ismi kütüphaneye verildi…

Mansur Ekmekçi’nin ismi kütüphaneye verildi…

Adana kültür, sanat ve edebiyatına 45 yıldan bu yana gönüllü hizmet eden halk şairi Mansur Ekmekçi’nin adı, Yüreğir ilçesindeki Belören Mahallesi İlk ve Ortaokulu’ndaki kütüphaneye verildi.
Kentte bugüne kadar 8 şiir kitabının yanı sıra Çukurovalı Aşıklar Antolojisi, Şarkı Sözleri, Muş Halk Kültürü, Hikayeli Şiirler, Çocuklar için Masallar, Adanalı Yazarlar, Şairler, Yazarlar Antolojisi, Çıldıran Türküler, Şiir Yazma Sanatı isimlerinde kitaplar yazan halk şairi Mansur Ekmekçi’nin ismi, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Belören Mahallesi İlk ve Ortaokulu’ndaki kütüphaneye verildi.
İsminin bir kütüphaneye verilmesinin kendisini memnun ettiğini belirten Ekmekçi, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik’e teşekkür etti. Ekmekçi, “Şube Müdürü Uğur Şahin’e, Okul Müdürü Erhan’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Üstün hizmetleri olan siyaset hariç, kültür, edebiyat, spor, müzik ve sanat adamlarına kütüphanelere, kültür evlerine, sokak ve parklara verilerek gelecek nesillere aktarılması gerekiyor” dedi.
100’DEN FAZLA MÜZİK ESERİ SESLENDİRİLDİ
Türkiye genelinde gönüllü ve bedelsiz olarak 250’ye yakın kitabın da editörlüğünü, kapak ve dizgilerini yaptığını anlatan Ekmekçi, “STK’lara her türlü tasarımları yapan ve edebiyat, şiir dersleri veren, kitap, antolojilerini bedelsiz dağıtan, 100’den fazla müzik eserleri okunan, 100 kadar halk şairi yetiştiren birisiyim.45 yıllık kültür sanat ve edebiyat ömrümde önce Adana için, Adanalı için daha sonra Türkiye için yapmış olduğum kültür hizmetlerimi daha güzel yerlere taşımak, topluma daha değerli hizmetleri sunmak istiyorum” diye konuştu.
‘ŞİİR YAZMAYA ASKERLİK YAPARKEN BAŞLADIM’
Yaptıkları çalışmalarda maddi olarak hiçbir beklentisinin olmadığını vurgulayan Ekmekçi, “Doğru yolda, güzel yolda insanlığa hizmet edebildiğim kadar mutlu olacağıma inanıyorum. Askerlik dönemimde 79’lu yıllarda ilk şiirimi yazmaya başladım. Askerde şiir yazanlara bakarak öğrendim. Mardin’den buraya göç ettiğimizde benim dilimle dalga geçerlerdi. Türkçe bilmiyordum çünkü. Öğretmenim iki arkadaşıma bana Türkçe öğretmesi için görev verdi ve bana güzel konuşmayı öğretmelerini istedi. Türkçe dersleri verdiler bana. Dilimin bu denli zayıf olmasına karşı o günkü yaşadığım olaylar karşısında hırs yaptım” ifadelerini kullandı.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir