26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Livaneli: Yaşar Kemal Dolayısıyla Adanalı Oldum…

Livaneli: Yaşar Kemal Dolayısıyla Adanalı Oldum…

Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayan Adana’daki Güney Eğitim Vakfı, 22’nci kuruluş yıldönümü balosunu Sheraton Adana Otel’de gerçekleştirdi. Programa Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zülfü Livaneli ve eşi Ülker Livaneli ile vakıf üyeleri katıldı. Baloda Zülfü Livaneli’ye ‘Güneyin İncisi’ ödülü verildi. Livaneli’ye ödülünü, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban Gökçeli verdi.

Livaneli, ödülünü aldıktan sona yaptığı konuşmada, “Ödül almak ülkemizde bedava hale geldi. Ama ödülü alandan çok ödülü veren önemli. Ben de hayatımda buna dikkat ettim. Bana verilen, verilmesi önerilen ödüller hakkında gerçekten seçici davranıyorum. Kendini halka, eğitime, aydınlığa, Mustafa Kemal aydınlığına, hümanizme adamış kurum ve kuruluşların ödüllerini büyük bir zevkle alıyorum” dedi. Doğuştan alevi olmadığı için üzüldüğünü, fakat 10 yaşında alevi olduğu için mutlu olduğunu belirten Livaneli, “2 şeye çok üzülürüm. Ben niye doğumdan alevi olmadım diye üzülürüm. Ama sonra da 10 yaşımda aleviliği keşfedip alevi olduğum için sevinirim. İkinci üzüntüm ise niye Adanalı değilim diye üzülürüm ama bunu da telafi ettim. Yaşar Kemal dolayısıyla Adanalı oldum. Onun için Adanalı alevi hemşehrilerim, akşamınız kutlu olsun” diye konuştu.

Düzenlenen kuruluş yılı programında 2012-2016 yılları arasında vakfa katkı sunan kişilere de plaket verildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir