16 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Kuran Öğrencilerine Kebap İkramı…

Kuran Öğrencilerine Kebap İkramı…

Adana’da Yaz Kuran Kursu kapsamından yaklaşık 400 öğrenciye kebap etkinliği düzenlendi. 

2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde devam ediyor. 3 Temmuz’da başlamış olan kuran kurslarında, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yer alıyor.

Bu etkinlikler kapsamında, Adana Seyhan İlçe Müftülüğüne bağlı Mirza Çelebi Camiinde yaklaşık 400 Kuran öğrencilerine kebap ikram edildi. Etkinlik 9.30 ile 12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Etkinliğe İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın yanı sıra Seyhan İlçe Müftü Vekili Halit Köse de katılım sağladı.

Etkinlikte konuşma yapan İl Müftüsü Taşcı, okulların tatil olmasıyla beraber Temmuz ve Ağustos aylarında kendimizi çocuklarımızın hizmetine sunduk. Tüm çalışanlarımızda hizmete amade oluyoruz. Türkiye de 90 bin üzerinde Camii Yaz Kuran Kursu hizmeti vermektedir.

Çocuklarımız koşuşturmalarıyla, oynamalarıyla ve sesleriyle şen bir ortamı teneffüs ediyoruz. Burada çocuklarımız Kuran’ı Kerimi öğrenmekle beraber, Peygamberimizi tanıyor ve temel dini bilgileriniz öğreniyorlar. Aynı zamanda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Futbol ve Voleybol oynuyorlar, yüzme etkinlikleri yapılıyor. Bununla birlikte camii içerisinde yiyecek ve içecek ikramları yapılıyor. Birçok etkinlikler düzenleyerek tek hedefimiz çocuklarımıza Dini ve Diyanetini sevdirmektir.” diye belirtti.

Adana’mızda yaklaşık 100 bin öğrencimiz Camilerimizde Kuran’ı Kerim dersi almaktadır. İmam Hatiplerimizle, Müezzinlerimizle, Kursiyer hocalarımızla ve uzmanlarımızla yavrularımızın diniyle ve diyanetiyle buluşup vatanlarına, milletlerine, dinlerine ve diyanetlerine bağlı, hayırlı birer nefer olmaları için gayret ediyoruz. Bu gençlerimiz zarar veren değil, yarar veren. Yakan, yıkan, yok eden değil, yapan eden ve tamir eden, imha eden değil, ihya eden bir nesil ortaya çıkarmak derdi içerisindeyiz. Cenabı Allah Çocuklarımızı, gençlerimizi, yavrularımızı zamanın ve zeminin her türlü kötülüklerinden, belalarından, musibetlerinden, fıski fücurundan, fitne fesadından muhafaza eylesin.” dedi.

Etkinlikte çocuklara Kuran Eğitmenlerinin öncülüğünde oyunlar oynatıldı. Çocuklar kurs süresince öğrenmiş oldukları duaları ve bilgileri seslendirdiler.

İl Müftüsü Taşcı’nın ardından konuşan Seyhan İlçe Müftü Vekili Halit Köse ise şunları ekledi:

“Yaz Kuran Kursları bizim için çok önemli zira çocuklarımız geleceğe yatırımdır. Her sene bu kurslarımız devam etmektedir. Biz buna önem vermekteyiz. Gözümüzün nuru olan çocuklarımızın, Zevki Selim, Kalbi Selim ve Akli Selim bir genç olabilmesi için ilk adımlarını burada attırıyoruz. Elimizden geldikçe onları iyi huylu ahlaklı bir şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımıza,  Camilerimizi, Kuran Kurslarımızı ve Dinimizi sevdirmeye çalışıyoruz.“ dedi.

İl Müftülüğü Diyanet Haber koordinatörü Burak Gürçınar, bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Allah kendilerinden razı olsun. Ayrıcı Türkiye İzci Federasyonu ile aramızda bulunan protokol kapsamında minik yavrularımıza İzcilik nedir? ve Faaliyetleri nelerdir? Temalı bir tanıtım da gerçekleştirdik. En kısa zamanda ünite çalışmalarımızı hazırlayıp, memleketimize ve milletimize hayırlı bireyler yetiştirmeye çalışmaktır.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir