Adana’da polis, kahvehane ve kıraathaneleri birer kumarhaneye dönüştürüp, burada milyonlarca liralık vurgun yapılmasının önüne geçti. Geride kalan 2023 yılında 381 kıraathane, kulüp ev ve işyerine yönelik olarak düzenlenen şok baskınlarda suçüstü yakalanan 823 kişiye toplam 3 milyon 337 bin 265 lira para cezası uygulandı. 422 kişi hakkında da adli işlem uygulandığı bildirildi.

381 ADRESE BASKIN
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, işlettikleri kahvehane ve kıraathaneler başta olmak üzere ev ve işyerlerini birer kumarhaneye dönüştürenlere, 2023 yılında da geçit verdi. Geride kalan yılda kumar oynatıldığı tespit edilen 381 ayrı mekana ardı ardına şok baskınlar gerçekleştirildi. Çabalar sonuç verdi; 823 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı.

3.3 MİLYON LİRA CEZA
Ahlak polisi, söz konusu kişiler hakkında ‘Kabahatler Kanunu’ kapsamında 3 milyon 337 bin 265 lira idari para cezası uyguladı. Operasyonlar kapsamında 422 kişi de; ‘Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan gözaltına alınarak, haklarında adli işlem başlatıldığı bildirildi. Baskınlarda kumarda kullanıldığı tespit edilen pul, para, kağıt gibi malzemelere de el konularak imha edildiği öğrenildi.