Dün toplanan Parti Meclisi, Adana’da 5 İlçe Başkan adayını daha belirledi. Kozan Belediye Başkan adayı Sudiye Gizem Aksoylu, Sarıçam Belediye Başkan adayı Hüseyin Göçmen, Karataş Belediye başkan adayı Ali Bedrettin Karataş, Aladağ Belediye Başkan adayı Kemal Özdemir, Karaisalı Belediye Başkan adayı ise Kemal Özdemir oldu.

Adana’da açıklanan adaylar arasında en ses getiren isim ise Sudiye Gizem Aksoylu oldu. CHP Kozan Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyurdu günden bugüne Çalmadık kapı bırakmadan, Kozan’ı karış karış gezen Aksoylu’nun adaylığı Kozan’da sevinçle karşılandı. Her fırsatta kadınların aktif siyaset içerisinde daha güçlü ve etkin olmaları için mücadele vereceğini belirten Aksoylu, “Kozan’a kadın eli değecek’ dedi.

 

SUDİYE GİZEM AKSOYLU KİMDİR?

1982 Kozan doğumlu olan Aksoylu, Kozan Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni başarıyla bitirip Kozanlı Av. Turgut Tavşanoğlu’nun yanında Avukatlık stajını bitirip mesleğe atıldı. İstanbul CHP Kadın Kollarında görev alan Aksoylu, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den İstanbul Beşiktaş Belediyesi Meclis üyesi seçildi.