19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Konut fiyatlarına ‘deprem’ zammı…

Konut fiyatlarına ‘deprem’ zammı…

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Uçar, ‘’Deprem sonrası villa ve müstakil evlerde ciddi bir artış yaşandı. Hasarsız apartman dairelerine de talep yoğun. Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam’ın bazı bölgelerine yoğun bir talep var. Hasar gören evlerin etrafında yer alan konutların fiyatında herhangi bir yükseliş söz konusu değil. Fiyatlar sabit değerinde yer almaya devam ediyor’’ diye konuştu.

‘’GÜNCEL TERCİH MÜSTAKİL EVLER’’

Konut seçiminde güncel tercihin müstakil evler olduğunu dile getiren Uçar, ‘’Deprem öncesinde yüksek katlı ve özellikle üst katlar tercih ediliyordu. Şu anda gelen her müşteri kiralamak için de olsa satın almak için de olsa 3-4 katlı apartmanları veya müstakil evlere yerleşmek istiyor. Villalar için de talep var ama fiyatlara yetişebilmek mümkün değil. Villa müteahhitleri ile ev sahipleri anormal bir şekilde fiyatları arttırmış durumda.  Bu konuda bize gelen şikayetler de oluyor. Bize şu ana kadar gelen 300 şikayet var bu şikayetleri resmi makamlara bildirdik’’ ifadelerini kullandı.

‘’VATANDAŞ HASAR RAPORU İSTİYOR’’

Ev almak veya kiralamak isteyen vatandaşın hasar raporu istediğini belirten Uçar, emlakçılar olarak kendilerinin de ev sahiplerinden belge istediklerini bildirdi. Uçar, ‘’Ekipertiz raporu satış için istenecek fakat şu anda uygulamaya başlanmadı. Böyle bir durumun varlığı söz konusu ama henüz yasalaşmadı. Yasalaşır ise bu yalnızca ekspertiz raporu ile olmaz. Alım-satım vergilerinin düşürülmesi gerekir. Harç yüzde 1’lere inmeli. Ayrıca bir kere mahsus gayrimenkul satılırken beyan aslı getirilmesi gerekiyor’’ dedi.

‘’GAYRİMENKUL OFİSLERİNE GİDİLMELİ’’

Vatandaşın konut dolandırıcılığına karşı dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Uçar, şu ifadelere yer verdi:

‘’Son zamanlarda çok fazla dolandırıcılık olayları oluyor. İnternet üzerinden insanlar dolandırılıyor. Adana ve Mersin olarak çevre illerden çok fazla göç alıyoruz. Çaresiz durumda bulunan insanlar sosyal medyadan ev kiralamak için adım atabiliyorlar. Dolandırıcılar için bu durum fırsata dönüşüyor. Bu tür insanlara itibar edilmemeli. Muhakkak gayrimenkul ofislerine gidilmeli. Gayrimenkulü oralarda görsünler. Oda kaydı bulunan emlakçılardan alışveriş yapsınlar. Mağdur olmasınlar.’’

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir