4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Köklendirme yöntemiyle fidanlar üretiliyor…

Köklendirme yöntemiyle fidanlar üretiliyor…

 

     Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde fidan üretimi aralıksız devam ediyor. Orman yangınları ve zararlı böcekler nedeniyle ormanlık alanlarda ki ağaçları büyük bölümü yok oldu. Bir bölümü ise zarar gördü. Yaşanan bu durum karşında yeni yeni fideler ormanlık alanlara ekildi. Ekilen fideler büyümeye devam ederken gerekli yerlere fidanlar ekilip ormanlık alanlar kurulmaya devam etti. Orman Genel Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda Türkiye genelinde ormanların oluşturulması için fidanlar üretilmeye de devam ediyor. Ülke genelindeki 32 orman fidanlık müdürlüğüne bağlı 137 fidanlıkta, 2023 yılında toplam 260 milyon adet fidan üretildi. Üretilen fidanlar yurdun dört bir yanında toprakla buluştu.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan ekimi sayısı ise tam 500 milyon oldu. Geleceğe Nefes Olsun ve Yeşil Vatan sloganları ise dikilen fidanlar gelecek nesile miras bırakıldı. 22 yılda ise toplam 7 milyar fidanın toprakla buluşturulduğu öğrenildi. Fidan üretimleri devam ederken Adana’da Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri fidanlıklarda üretim yapmaya devam ediyor. Bu üretimler sadece tohum ekerek yapılmıyor. Emek harcayan orman ekipleri fidanları sadece tohumla değil, diğer üretim teknikleri ile de üretiyor. Adana’da taflan, begonvil, zakkum, gül, süs eriği gibi pek çok türe ait fidan, çelik köklendirme yöntemiyle üretiliyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir