19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / KİM HAKLI?

KİM HAKLI?

Yeni eğitim- öğretim dönemi başladı ancak yaşanan hayat pahalılığı karşısında kara kara düşünen veliler, eğitim masraflarının altından kalkmakta zorlanıyor. Geçen yıla göre servis ücretlerinin yanı sıra okul kıyafetleri ve kırtasiye ürünlerinde de yüzde 100 oranında fiyat artışlarının bütçelerini zorladığını ifade eden veliler, artan zamlardan şikâyet ederken, çocuklarının her ihtiyacını karşılayamadıklarını, sağlıklı beslenemediklerini söylüyor. Özellikle evi okula uzak olan veliler, büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek çözüm istiyor.

VELİLERİMİZİN BİR SIKINTISI YOK
Adana ESOB Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin, akaryakıta gelen zamların kendilerini etkilediğini ancak ulaşım noktasında velileri mağdur etmeyeceklerini kaydetti. Perçin, “ Servis fiyatlarımız 0,5 kilometre bin 125 lira, 10 kilometre bin 185 lira kilometre başı 14.5 lira. Fiyatlarımız bu yılbaşına kadar devam edecek. Ulaşım noktasında velilerimizin bizimle alakalı bir sıkıntıları olduğunu düşünmüyorum. Ancak özel okullarda farklı bir hizmet karşılığı ek bir ücret talebi varsa onu bilmiyorum” dedi.
DENGEYİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Belirlenen fiyatların çok yüksek olmadığını ifade eden Başkan Ünsal Perçin, şunları söyledi: “Enflasyon oranında değerlendirdiğimiz zaman fiyatlarımız zaten enflasyonun altında kalıyor. Yılbaşından sonra akaryakıta gelen zamları değerlendirip UKOME ile görüşülüp tekrar bir güncelleme olacak. İnşallah alınacak kararlar herkes için hayırlı olur. Biz velilerimizi, esnafımızı ülkenin ortamını da düşündüğümüz için biraz da kazancımızdan fedakârlık yaparak dengeyi kurmaya çalışıyoruz”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir