26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Kılıçdaroğlu Adana’da…

Kılıçdaroğlu Adana’da…

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Seyhan Belediyesi’nce yaptırılan birçok tesisin açılışını yapmaya ve muhtarlarla görüşmek üzere Adana’ya geldi. Buradan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “ Biz meydanlara ne söz verdiysek onu yapıyoruz. Bizim sözümüz sözdür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Seyhan Belediyesi’nce yaptırılan birçok tesisin açılışını yapma ve muhtarlarla görüşmek üzere Adana’ya geldi. Buradan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “ Biz meydanlara ne söz verdiysek onu yapıyoruz. Bizim sözümüz sözdür” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Seyhan Belediyesi’nin yaptırdığı tesislerin toplu açılış ve temel atma töreni ile birlikte Seyhan Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi “Seyhan Halk Kart”ın tanıtımını yapmak için Adana’ya geldi. Havaalanından birçok CHP’li bürokrat ve vatandaşlar tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu İlk olarak Bey Mahallesinde gerçekleşen açılışa katıldı.
BUGÜN SEYHAN’IN, 16 NİSAN TÜRKİYE’NİN BAYRAMI OLACAK
Açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilk olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na katılımı için teşekkür ederek, “Bugün yaptığımız açılışlar ve attığımız temellerin bedeli 42 milyon 500 bin lira. Bize parayı nasıl bulduğumuzu soruyorlar. Ben bu belediyeyi tam 50 Milyon borçla aldım ve önce bu borcu ödedim. İşte biz milletin parasını yetimin hakkını böyle kullanıyoruz. Belediyeyi emlak zengini yaptık. Bizim işimiz halka hizmet etmektir ve bunun için gereken neyse onu yaparız. Bugün Seyhanlının Adanalının bayramıdır. 16 Nisan’da Türkiye’nin bayramı olacak” dedi.

Daha sonra sözü alan Kılıçdaroğlu, “Biz CHP olarak Bu memlekette huzur olsun, barış olsun, kardeşlik olsun istiyoruz. Dünya’nın en güzel memleketinde yaşıyoruz bu ülkede hep beraber barış içinde kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Çıktık meydanlarda söz verdik. Dedik ki ‘eğer biz bu memlekette iktidar olursak sözümüz söz askeri ücret bin 500 TL olacak’ biz sözümüzün arkasında durduk nerde CHP’li belediye varsa askeri ücreti bin 500 TL’dir. Yine sözüm vardı ‘bu ülkede hiçbir çocuk aç yatmayacak, hiçbir Aile’nin geliri 600 TL den aşağı olmayacak” dedik. Şimdi bize ait belediyeler bunu gerçekleştiriyor. Meydanlarda verdiğimiz sözü arkasında durduğumuzu Zeydan Başkanımda gösterdi. Huzur içindeyiz. Diyorlardı ya ‘parayı nerden bulacaksınız’ diye kul hakkı yemezseniz para vardır. Biz zengin bir ülkeyiz Siyasetçinin cebini değil de vatandaşını düşünürsen para vardır her türlü imkânımız var. Dolayısıyla hep hizmet üretmek, yeni tesisler açmak, bu tesislere şehitlerimizin adını vermek, onları yaşatmak bir vefa borcudur bu vefa borcunu CHP olarak yerine getiriyoruz.
BU ÜLKEDE BARIŞ İSTİYORUZ
Türkiye’nin içinde bulunduğu dış siyasi durumu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye bulunduğu konum itibarıyla dünyada sayılı ülkelerindendir. Kendi bölgesinde en güçlü devlettir. Tüm olumsuzluklara karşın AB’nin de üyesi olmak için müracaat eden, 1960’lardan bu yana bekleyen bir ülkedir. Kendi ülkemizde demokrasiyi geliştirmek istiyoruz. İnsan haklarını geliştirmek istiyoruz. Barışı ve huzuru egemen kılmak istiyoruz. Kendi ülkemizde medya özgürlüğü istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Her evde tencereler kaynasın, her evde huzur, barış olsun istiyoruz. Kendi ülkemizde görüşümüz, kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama aynı ülkede aynı havayı teneffüs eden insanlar olarak barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Dünyaya örnek olmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde referandum süreci var. Oylarımızı kullanacağız, hayırlarımızı çoğaltacağız, buna inanıyorum” dedi.

HOLLANDA İLE İLİŞKİLERİNİZİ ASKIYA ALIN
Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Diplomaside bir kural vardır, diplomatların dokunulmazlığı vardır, bakanların da vardır. Bakanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanları Almanya’ya giderken engelleniyorsa, Hollanda’ya giderken engelleniyorsa bu kabul edilemez. Bunu kabul etmiyoruz, buna karşı her türlü tepkimizi CHP olarak da gösteriyoruz ve göstereceğiz. Şimdi hükümete net açık çağrıda bulunuyorum, lafla peynir gemisi yürümez. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanını Hollanda’ya sokmuyorlarsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı kendi konsolosluğuna, büyükelçiliğine gidemiyorsa, engel çıkarıyorsa Hollanda ile ilişkilerimizi lütfen askıya alın. Lütfen. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya yine bizim bakanlarımıza engel çıkarıyorlar. Şu açık çağrıda bulunuyorum hükümete; Almanya bizim bakanımızı Almanya’ya sokmuyorsa, Alman askerlerinin İncirlik’te ne işi var? İsrail gibi olmasın? Rusya gibi olmasın? Gidip sonra özür dilemek olmasın. Söz söylüyorsan adam gibi arkasında duracaksın. Bu kadar açık. Tüm milletvekillerimize yurt dışı temasları kesin dedik, gitmedik. Sözü gelince büyük ülke, zamanı gelince özür dileyen ülke olmak istemiyoruz. Türkiye büyük ülkedir. Büyük ülke olmanın kurallarını yerine getirmek zorundadır. Sağcısı solcusuyla bu milli bir iştir. Türkiye’nin çıkarlarını savunmak, haklarını savunmak her siyasi partinin ortak görevidir. Biz bu görevimizi sonuna kadar yerine getirmeye hazırız.”
VATANDAŞLARA SEYHAN HALK KART DAĞITILDI
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından daha önce parti projesi olarak açıklanan “Aile Sigortası” uygulamasının bir benzeri olan ve hiçbir ek kaynağa ihtiyaç duymadan Seyhan Belediyesi’nce hayata geçirilen “Seyhan Halk Kart” projesinin tanıtımı ve dağıtımı yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Şakirpaşa Spor Kompleksi’ni ziyaret ederek Seyhan Oteli’nde Adanalı muhtarlarla bir araya geldi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir