1 Mayıs 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / KESK Adana Şubeler Platformu Açıklama Yaptı…

KESK Adana Şubeler Platformu Açıklama Yaptı…

KESK Adana Şubeler Platformu, memur ve emekli maaşları konusunda basın açıklaması yaptı. Adana’da bulunan TÜİK binası önünde açıklama yapan KESK Adana Şubeler Platformu adına basın açıklamasını Erol Eren okudu. Eren, KESK olarak memur ve emekli maaşlarının insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde artırılmasını istediklerini söyledi. TÜİK’in gerçekleri yansıtmayan enflasyon rakamlarına göre değil, yoksulluk sınırının üstünde insanca yaşamaya yetecek bir ücret talep ettiklerini aktaran Eren, “Toplumun bütün kesimleri en temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamakta dahi güçlük çeker hale getirildi. Artık yoksulluk değil, derinleşen yoksulluktan söz eder olduk” dedi.

2024 yılının ilk saatlerinde itibaren vergilerde, harçlarda, cezalarda, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamlara dikkat çeken Eren, “Bu zamlar, diğer ürünlere yapılacak olan zamların habercisidir. Hal böyleyken inanırlığını yitiren TÜİK başka alemlerde yaşamaya , gerçeği yansıtmayan enflasyon verileriyle emekçinin, emeklinin, işçinin yoksulluğunu daha da derinleştirmeye devam ediyor. Resmi enflasyon rakamları bugün açıklandı. TÜİK’e göre enflasyon; aylık yüzde 2.93, altı aylık yüzde 37.5, yıllık yüzde 64.77 olmuştur.  Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)’ın bugün açıkladığı verilerine göre aralık ayında enflasyon aylık yüzde 4.12 artmıştır,  yıllık ise yüzde 127.21 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Ülkedeki her beş kişiden birinin açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya çalıştığını belirten Eren, “Aralık ayı verilerine göre, açlık sınırının16 bin 483 liraya, yoksulluk sınırının 46 bin 837 liraya yükseldiği günümüzde ülkedeki her beş kişiden biri açlık sınırı altında bir gelirle yaşamaya çalışmaktadır. Asgari ücretin açıklandığı 27 Aralık tarihinden hemen sonra sadece 7 gün içinde Motorlu Taşıtlar Vergisine yüzde 58.46, kamuya ait otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 76, Yap-İşlet-Devret modeliyle işletilen otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılmıştır. Elektrikten doğalgaza, gıda ürünlerinden kiralara kadar uzanan zam kasırgası hız kesmeden sürmektedir” ifadelerini kullandı.

Eren, KESK olarak memur ve emekli maaşları insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırının üzerinde olacak şekilde artırılmasını istediklerini dile getirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir