Konuya hassasiyetle yaklaşan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikte riskli sürücü grubu olarak nitelendirdiği motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde sürücülerimiz için sigorta, tescil ve kask takılması konularına hassasiyet gösteriliyor. Özellikle kurallara riayet edilmesi ve koruyucu kask takılması konusunda sürücüleri uyaran trafik polisleri, sürücülere hem kendi can güvenliklerini, hem de diğer yolcu ve sürücülerin can güvenliklerini düşünmelerini anlatıyor.

Yapılan denetimlerin devam ettiği öğrenilirken, denetlemelerin olmadığı alanlarda motosiklet sürücülerinin kural ihlalleri ve koruyucu başlık kullanmama durumlarına devam ettikleri görüldü. Bir motosiklete çok sayıda kişi ile binen ve trafikte kırmızı ışıkta geçen sürücülerin olduğu hala objektiflere yansırken, özellikle kavşaklarda ve kavşak çıkışlarında motosiklet kazalarının sıklıkla yaşandığı öğrenildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirme paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi;

“Can güvenliğiniz için denetimlerimiz sürüyor. Trafikte en riskli sürücü grubu olan motosiklet sürücülerimiz için sigorta, tescil ve kask denetimlerimiz aralıksız devam ediyor.”