26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Karayalçın Ceyhan CHP’yi Ziyaret Etti…

Karayalçın Ceyhan CHP’yi Ziyaret Etti…

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek Referandum da ‘Hayır’ programına katılmak üzere Hatay’a giden SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ceyhan ilçe teşkilatına ziyarette bulundu.

Yoğun ilgi gören ziyarette Kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Kadir Aydar, “Ülkemizin zor süreçten geçtiği böyle günlerde SHP Eski Genel Başkanımız Sayın Murat Karayalçın Hatay il örgütümüzün düzenlediği proğram öncesi ilçemize gelerek siz değerli partililerimiz ile buluşarak Referandum öncesi gücümüze güç katmıştır kendisine sizlerin nezninde teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.Referandum’dan “Hayır” çıkacağını belirten Aydar, Murat Karayalçın’ın ziyaretinin kendileri için anlamlı olduğunu ifade ederek sözü Karayalçın’a bıraktı.

Partililerle bir araya gelen Murat Karayalçın, CHP’nin kararının ülkenin geleceği için referandumda kesinlikle ‘HAYIR’ diyeceğini söyledi. Karayalçın yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
“Partimizin anayasa referandumunda oyu kararı kesinlikle hayır olacaktır. Bu bir inat için onlar öyle diyorlarsa bizde böyle demeliyiz anlayışı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi birliğimiz için, kardeşliğimiz için Türkiye demokrasinin güçlenerek sürmesi için işsizlikle ilgili sorunun çözebilmesi için bu anayasa referandumunda hayır denmesi gerektiğini görmektedir. Sayın genel başkanımızında dile getirdiği gibi mesele CHP’ nin meselesi değildir. Bu yalnızca bizim derdimiz de olmamalıdır. Hangi partinin mensubu olursa olsunlar tüm yurttaşlarımızın konuyu bu yönüyle görmesini düşünüyoruz.
Anketleri izliyorsunuz, benim gördüğüm şu; kamu oyu yoklaması yapan anketlerde yurttaşlarımızın %78’i anketlerde bu anayasa değişikliği getiriyor biz bunu bilmiyoruz diyor tasavvur edin referanduma 3 ay kala yurttaşlarımızın %78i kendi onayına sunulan metnin ne olduğunu bilmediğini söylüyor. Ee böyle bir ortamda böyle bir değişiklik yapılabilinir mi? insanların %78inin bilmediği bir anayasa değişikliğine gidilebilinir mi? Bu anayasa referandumu nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bu kadar önemli bir metni referandumdan sonra nasıl içimize sindire biliriz? Anayasayı ısrarla değiştirmek isteyenlerin bir dertleri var ama ne olduğunu bilmiyorum. 16 nisanda referandum yaptıktan sonra iki buçuk yıl sonra bu anayasa değişikliği yürürlüğe girecekmiş. Ee demek ki o kadar çokta acelesi yok. Hemen bu gün yarınlık durumda yok iki buçuk yıl sonra yürürlüğe girecekse ve bu yurttaşlarımız tarafından yeterince bilinmiyorsa o zaman niye şimdi yapıyorsun? Yani şöyle bir yıl sonra yapsan, iki yıl sonra yapsan hatta iki buçuk yıla yakın bir tarihte yapsan da hepimiz bunu bir öğrensek, burada ne oluyor ne ön görülüyor ondan sonra bunu yapsanız ben bunu yalnızca cumhuriyet halk partililer tarafından değil tüm yurttaşlarımız tarafından dikkate alınmasını gerektiğini düşünüyorum.

Bence bu işin özü çoğulculuk mu, çoğunculuk mu sorusunun yanıtlanmasında yatıyor. Yani bu topraklar da yaşayan insanların kimliği ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun herkesin Türkiye siyasetinde Türkiye parlamentosunda temsil edilmesi mi yani bu anlamda çoğulculuk mu diyorum yoksa çoğunculuk mu? yani bir oy fazla alanın malı götürdüğü bir oy fazla alanın meclisi belirlediği bir yapımı tercih edilmekte. Bu anayasa metni kabul edilirse Türkiye’nin siyasi partiler yasası değişecektir, Türkiye’nin seçim sistemi de değişecektir. 600 milletvekili sayısına çıkarıldığına göre çok yüksek bir olasılıkla 600 tane seçim çevresi olacaktır. 600 seçim çevresi her milletvekili çok yüksek bir olasılıkla bir seçim çevresinden seçilecektir, tıpkı belediye seçimi gibi bir oy fazla alan aday başkanı seçilir.

Bizler cumhuriyetçi çizgiden geliyoruz, CHP’liler olarak bizim bir cumhuriyetçi çizgimiz var. Bir de solcu kimliğimiz var. İkisini de benimsemiş insanlarız. Bizim cumhuriyetçi kimliğimiz böyle bir düzenlemenin kabul edilmesini engellemektedir, cumhuriyetçi kimliğimizle biz böyle bir düzenlemeyi kabul edemeyiz, çünkü böyle bir düzenleme birliğimize bütünlüğümüze kardeşliğimize aykırı bir düzenlemedir. Bu nedenle bu düzenlemeye hayır dememiz gerekmektedir.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir