4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Karataş Kültür ve Turizm Platformu toplantısı…

Karataş Kültür ve Turizm Platformu toplantısı…

Alanında uzman hocamız Ersin Adaklı’nın  veMuayThai Federasyonu  Başkanı Hakan Şahade’nin burada olmasından dolayı memnun olduğunu ve gençlere örnek olacaklarını belirtti. İlçede spor tesislerinin yapılabileceğini, bunun için başvuruda bulunduklarını, bu çalışmaların projelendirme yapılması ile resmileşeceği konusuna değindi.

Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Tevfik Kısacık, Platform olarak baştan beri Karataş gençliğinin topluma entegrasyonu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, uyuşturucu ile mücadele konusunda toplantılar yaptıklarını, panel düzenlediklerini ifade ederek gelinen noktada gerek Belediyemiz ve diğer kamu kurumları, gerekse sivil toplum kuruluşlarınca bu konuda gayret gösterildiğini belirtti. Kısacık yaptığını açıklamada “Karataş Belediyesi Gençlik Merkezinin temelini attı. Umarım yakın zamanda tamamlanarak hizmet vermeye başlar ve başka birçok tesisin de habercisi olur.Diğer yandan 3-4 yıldır atıl durumda bulunan Ç.Ü. Karataş Turizm Yüksek Okulu ile ilgili olarak gerek Adana Valiliğine, gerekse diğer ilgili kamu kurumlarına talepte bulunmamıza rağmen maalesef hiçbir çalışma yapılmadı. Platform olarak istiyoruz ki, bu okulumuz Karataş’ın sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına uygun bilimsel eğitimler versin. Turizmin yanında, su ürünleri ve balıkçılık alanında da bölümler açılsın istiyoruz” dedi.

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, gençlere yönelik yapılan çalışmalardan bahsederek, temeli atılan Gençlik Merkezinin en kısa sürede bitirileceğini ve bunun haklı gururu içinde olduğunu belirterek “İlçemizde bulunan Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Yüksek Okulun tekrar canlandırılması ve işlevesel hale getirilmesi için birtakım  çalışmalar yapıyoruz. Gençlik merkezi, sera-tarla balıkçılığı  veya su ürünleri bölümüne çevrilmesi konusunda talepte bulunduk” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü  GökhanKarabörk,  5 ay önce Karataş’da göreve başladığını belirterek “Spor Turizmine yönelik çalışmalar yapılabilir. Karataş’da su sporlarında büyük eksiklik var, Kano sporu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Güreş sporunda bir altyapı ve potansiyel olmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor.İlçede yetenek taraması yapıp, gençlerimizin yeteneklerini tespit edeceğiz” dedi.

Adana Milletvekili Ayhan Barut ise bugün burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek “Karataş’la ilgili sorunları  dinleyip, hep birlikte çözebiliriz. Karataş  turizm bölgesidir. Bu yönünü değerlendirmemiz gerekmektedir. Aynı zamanda bir Karataşlı olarak bizler ilk aşamada Adana milletvekillerine,sonrasında  meclise sorunları taşıyabiliriz. Karataş’ı spordada bir numara yapabilir ve markalaştırabiliriz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir