19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Karalar’ın isteğine ret kararı…

Karalar’ın isteğine ret kararı…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis oturumlarında Başkan Zeydan Karalar tarafından gündeme alınan ‘belediye başkanına borçlanma yetkisinin verilmesine ait gündem maddesi’ ilgili komisyonlara sevk edilmişti. Komisyonda görüşülen gündem maddesi ret edilerek Pazartesi günü toplanacak olan belediye meclis oturumlarına gönderildi.
‘SEÇİMLERDE PARA HARCADINIZ DEMEK Kİ PARANIZ VAR’
EYT’lilerin alacaklarının ödenmesi, otobüs alımı ve belediyenin ilçelere götüreceği hizmetlerde kullanmak için genel bütçenin yüzde 10’unu geçmeyecek miktara tekabül eden 1 milyon 500 bin liralık borçlanma yetkisi komisyon kararı ile ret olundu. Cumhur İttifakı’na mensup üyelerin çoğunlukta bulunduğu komisyonda ret kararı alınmasına gerekçe olarak ‘belediyenin genel seçimlerde harcadığı paralar dikkate alınacak olunursa borçlanmaya gerek yokmuş’ olarak gösterildi.
MİLLET İTTİFAKI: HİZMETİN ÖNÜNÜ KESİYORLAR
Konu hakkında bir süre önce Cumhur İttifakı’nın Adana İl Temsilcileri olan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ile MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı açıklama yaparak ‘borçlanma yetkisinin verilmeyeceğini’ kamuoyuna duyurmuşlardı. Millet İttifakı’nın meclis üyeleri, komisyonda alınan kararın siyasi bir karar olduğunu ve hizmet etmenin önünün kesilmesi olarak nitelendirip ret kararını bu istikamette değerlendirdiler. Komisyonda ret edilen gündem maddesi Pazartesi günü meclis gündemine alınarak oylanacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir