29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Karalar, Saimbeyli ve Kozan’da vatandaşlar bir araya geldi…

Karalar, Saimbeyli ve Kozan’da vatandaşlar bir araya geldi…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Saimbeyli ve Kozan’ın dağ köylerinde, yaylalarında halkla buluşarak onların sorunlarını dinleyip çözüm için talimat verdi. Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Kozan Göller Yayla Şenliği’ne de katıldı.
Karalar, Saimbeyli ilçesinin köyleri ile Kozan’ın Horzum Yaylası ve köylerinde halkla buluşup, köy sakinleriyle dertleşti, sohbet etti, talepleri, sorunları dinledi, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi. İlk olarak Kozan ilçesi Horzum yaylası ve Çulluuşağı köyünde hemşerileriyle buluşan Karalar, daha sonra Saimbeyli’ye geçti ve ilçeye kazandırılan semt kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Karalar daha sonra sırasıyla Saimbeyli ilçesinde Eyüplü, Gürleşen, Himmetli, Yerdibi, Ayvacık köyleri ile Çayırözü yaylasında yöre halkı ile buluştu.
Kozan Göller Yaylası’nda Zincirlikuyu Camisi’nin temel atma merasimine de katılan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Kozan Göller Yayla Şenliği’nde sanatçılar Şahin Kendirci ile Gönül Toprak’ın konserlerini yöre halkıyla birlikte dinledi. Göller Yaylası halkı ile çevre köylerden halk konsere yoğun katılım gösterdi.
Adana’nın köylerinde 40 yıldır üstesinden gelinemeyen sorunların çözüldüğünü belirten Karalar, şu ana kadar yapılan yollara ve su projelerine ek olarak yeni hizmetler için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Halka hizmet ederken nerede, kime, ne kadar oy verildiğine bakılmadığını bildiren, halka eşit hizmet götürdüklerini ifade eden Karalar, Yedigöze Barajı’ndan su getirme ve arıtma projelerinin kredilerinin imzalandığını kaydetti ve her iki projenin yüksek maliyetli olduğunu açıkladı. Depremden dolayı Dünya Bankası’nın kredi çalışması bulunduğunu, Horzum’un altyapısını da ekledikleri kredinin çıkması halinde, Horzum’un kalan tek problemi olan kanalizasyon sorununu da çözeceklerini belirten Karalar, “Bölge halkını çok seviyoruz. Bunu da hizmetlerimizle gösteriyoruz. Altyapı sorununu da çözmek için harekete geçtik. Adana’nın her noktasında önemli hizmetleri hayata geçirdik. Adana’da bir belediye ilk kez altgeçit inşa etti ve yenilerinin inşası sürüyor. Kentimizin dört bir yanında hizmet çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Kırsaldaki, merkeze uzaktaki köylere sadece seçim dönemlerinde gitmediğini, en ücra köylerdeki hemşehrileriyle mümkün olduğunca buluştuğunu söyleyen Karalar, ziyaret ettiği köylerde halkın derdini birebir dinledi, çözümü olan sorunların giderilmesi için bürokratlarına talimat verdi.
Karalar, Kozan Göller Yayla Şenliği’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu ülke kolay kurtulmadı. Ülkenin her yanı işgal edilmişken, halkına güvenen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, atalarımız olan şehit ve gazilerimizin büyük fedakarlıkları sayesinde kurtuldu. O yüzden vatanımızı siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, canımız pahasına korumaya devam etmeliyiz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir