27 Temmuz 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Karalar: Adana’nın çevresi görüntüsü ve tanımı değişti…

Karalar: Adana’nın çevresi görüntüsü ve tanımı değişti…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın artık çevresinin, görüntüsünün ve tanımının değiştiğini söyleyerek, “Birkaç yıl önceye kadar hiçbir şeyi olumlu konuşulmazken şimdi Adana’nın onlarca olumlu tarafı konuşuluyor” dedi.Seçim çalışmalarına hız veren ve belediye olarak kent için çalışmalarını da eksiksiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaptığı çalışmaları ve kentin geldiği son durumu anlattı. Adana’nın artık çevresinin, görüntüsünün ve tanımının değiştiğini dile getiren Karalar, “Adana’nın artık çevresi değişmiştir, görüntüsü değişmiştir, tanımı değişmiştir. Adana’nın artık her şeyi değişmiştir. Adana zaten hak ettiği yerlerde yer değildi.  Hak ettiği yerde olması için hepimizin çaba gösterilmesi gerekiyor. Biz de onu yapıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Yani bugün birkaç yıl önceye kadar hiçbir şeyi olumlu konuşulmazken şimdi  Adana’nın onlarca olumlu tarafı konuşuluyor.  Yapılan bir araştırmada dünyanın altıncı kenti Adana, buda istikametinin doğru ve güzel olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

UMARIM DAHA DA İLERİYE GİDECEĞİZ

Yaptıkları işlerin olduğu ve yapmak isteyip yapamadıkları işlerinde olduğunu aktaran Başkan Karalar, “Umarım daha da ileriye gideceğiz. Bunun için çaba göstereceğiz. Seçim startına girdik. Aşağı yukarı 5 yıldır belediyemizi yönetiyoruz. Elbette yaptığımız işler ver, yapmak isteyip yapamadığımız işler var.  Ama genel olarak halkın takdirini kazanan bin beş yıl olduğunu söyleyebilirim. Bir kısım yaptığımız işleri beğene bilir, bir kısım şurada eksik kalmışsınız diyebilir. Tabi ki siyasi görüşe bağlı olarak da bu ifadeler kullanılabilir. Ama benim görüşüm, her kesime, her siyasi görüşe, her düşünceye saygı duyan, onu dışlamayan bir yönetim anlayışıdır. Görevde olduğumuz sürece kırdığımız, incittiğimiz bir insan grubu varsa onlarda kusura bakmasın, bu bizim bilerek yaptığımız bir şey değildir. Her görüşe saygı duyan insanlarız” şeklinde konuştu.

 

ALADAĞ’A GİTTİK YAKLAŞIK 20 KÖYE UĞRADIK

5 yıllık görev sürelerini tamamlayacaklarını aktaran Karalar, “Tamamen ağır şartlara rağmen,  pandemiye rağmen, depreme rağmen, halkımızın karşısına çakabiliyoruz. Aladağ’a gittik yaklaşık 20 köye uğradık. Dokunmadığımız köy yok. İcraatlarımızı anlatıyoruz, vatandaşlar şunlar şunlar eksik diyorlar.  Bütün ilçelerde büyük eksiklikleri giderdik, 2. dönem için az eksiğimiz kaldı. Çok daha rahat edeceğiz. Toparlanmamız her şeye rağmen kısa sürdü. Ekonomimizi iyi bir noktaya getirdik. Otobüsler aldık, katı atık taşıma aracı geldi. Araç sayımız arttı. Alt geçitler, bulvarlar, cadde ve bulvar yenilemeler, kütüphaneler ve onlarca hizmet yaptık” ifadelerini kullandı.

KENDİ DÖNEMLERİNDE YAPSALARDI

ASKİ’de önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Karalar, “ASKİ’de eski hatları yeniledik. Devasa işler bunlar. Ceyhan’ın, Karataş’ın içme suyunu yenilemek kolay değildi. Oralara Çatalan suyunu ulaştırdık. Bunun kolay olduğunu söyleyenler kendi dönemlerinde madem yapsalardı. Bunu biz yaptık. Buralarda su ve yollar felaketti. Hepsini çözdük. Köylerin su sorunlarını da çözdük birkaç köyümüz kaldı onları da çözmek için çalışıyoruz. Yaklaşık 40 metreküp su tasarrufu yapan projelerimizi hayata geçirdik. Ancak laf söylüyorlar. Bazen takdir etmek lazım, hakkını da vermek lazım” dedi.

 

BURADA YAŞAYAN HERKESE HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 50 binin üzerinde insanın hem barınma, hem iaşe ihtiyaçlarını karşıladıklarını hatırlatan Başkan Karalar, “Deprem yaşadık. Depremzedelerin iaşesini karşılamak kolay bir şey değildir. Sayın Valimize 100 binlerin üzerinde insana yemek dağıtmak gerekli. Bunların bir bölümünü büyükşehir alsın, bir bölümünü de AFAD alsın dedik. Önerimiz kabul oldu. Biz 50 binin üzerinde insanın hem barınma, hem iaşe ihtiyaçlarını karşıladık. Sahalarda ender gezen belediye başkanlarından biriyim. Belediye başkanıyla görüşmek istiyorlar. Herkes bunu istiyor ama ne kadar çok belediye başkanı ile görüşürlerse belediye başkanı iş yapamaz.  Bun iş yapmak istiyorum. Bana oy veren insanlara hizmet vermek istiyorum. Sadece bir kesime değil. Burada yaşayan herkese hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

2024 YILI BÜTÇESİ ARTIK BORCUMUZUN DÖRT KATIDIR

2024 yılı bütçesinin artık belediyenin borcunun dört katı olduğunu belirten Başkan Karalar, “Her konuşmamda belediyemizin gücünün her sene bir önceki seneden çok daha iyi olacağını söylüyorum.  2024 yılı bütçesi artık borcumuzun dört katıdır. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak görevi devralmamızın üzerinden geçen 5 yılda, her türlü zorluğa rağmen çok önemli mesafe kat ettik. Borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdik ve böylece borçlanma gereksinimi olmadan halkımızı büyük hizmetlerle buluşturma gücü kazandık. Devasa hizmetleri halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. 2024’te ve önümüzdeki dönemde hemşehrilerimize verdiğimiz hizmeti her kulvarda artıracağız, Adana’mızın hak ettiği yere getireceğiz” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir