Onko Adana Onkoloji Merkezi Doktoru ve Adana Güney Rotary Kulübü eski başkanı Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Fatma Akdoğan ve Adana Onko Onkoloji Hastanesi müdürü, Rotary Toplum Birliği Başkanı Pırıl Sagay Geze, tüm etkinliklerde ve projelerde Rotary’den destek beklediklerini ve herzaman aldıklarının altını çizdi.

Rotary Toplum Birliği Başkanı Pırıl Sagay Geze, 1-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olması münasebetiyle düzenlenen yemeğe katılan herkese teşekkür etti.  Özellikle sağlık konusunda toplumun bilinçlendirmenin elzem olduğunu vurgulayan Geze, tüm katılımcılara teşekkür etti.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Erken tanının hayat kurtardığının altını çizen Dr. Fatma Akdoğan, kanserle mücadelenin önemine dikkat çekti. Meme kanseri bilinçlendirme eğitimlerinin toplumun her kesiminde verilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Akdoğan, “Maalesef meme kanseriyle ilgili hala yeterli bilgiye sahip olmayan kadınlarımız var. Bunun için mutlaka programlar düzenlenmeli ve bu sayede bu eksikliğin giderilmesi gerekir” diye konuştu.

Dr. Fatma Akdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

İLK ADIM BİLİNÇLENMEKTİR

“Meme kanseri ile mücadelenin ilk adımı bilinçlenmektir. Biliyoruz ki meme kanseri erken teşhisle yüzde 70-80 oranında tedavi edilebilmektedir. Çok daha önemli bir şey var ki, akciğer kanserinden sonra ölüme yol açan ikinci kanser türüdür. Bunun için meme kanseri kadınlar için gerçekten son derece önemli. Sadece meme kanseri değil, diğer birçok hastalıkta erken tanı çok önemlidir. Çünkü ne kadar erken tanı sağlanırsa, hastalık o kadar yayılmadan tedavi edilebiliyor. Bunun için özellikle kadınların belli bir yaşın üzerine geldikleri zaman düzenli bir şekilde doktor kontrolünde olmaları gerekir.”