19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / “İYİLİK PAZARI KURDULAR”

“İYİLİK PAZARI KURDULAR”

Kozanoğlu Lions Anaokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası’nda ‘İyilik Pazarı’nda buluştu. Kozanoğlu Lions Anaokulu öğrencileri okul bahçesinde kurdukları ‘İyilik Pazarı’nda yaptıkları satıştan elde ettikleri paraları SMA hastası çocukların yardım kampanyalarına bağışladı.

Adana’nın Sarıçam İlçesi’nde eğitim veren Kozanoğlu Lions Anaokulu öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğiyle okul bahçesinde düzenlenen ‘İyilik Pazarı’nda minikler yaptıkları satıştan elde edilen geliri SMA hastası Yusuf Han ve Umay Bebek için bağışladı.
Sene başında, Adana Valiliği nezdinde girişim yaparak SMA hastaları için bağış yapmak istediklerini ifade eden Kozanoğlu Lions Anaokulu Müdürü Ayten Şahin, kendilerine verilen hesap numaralarına düzenli bağışlar yaptıklarını söyledi.
Anaokulunda 14 öğretmen gözetiminde 340 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Şahin, anaokullarında Yerli Malı Haftası için düzenledikleri ‘İyilik Pazarı’nı İl Milli Eğitim ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin ‘Değerler Projesi’ kapsamında da her Cuma ‘iyilik günü’ etkinliği düzenliyoruz. Öğrencilerin hafta boyunca sınıf kumbarasında biriktirdikleri paraları toplayarak düzenli olarak Adana Valiliği’nin belirlediği hesap numaralarına yatırıyoruz. Sene başından bu yana okul olarak 10 bin liranın üzerinde para topladık” şeklinde konuşarak bunu öğretmen, veli ve öğrenci desteğiyle gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.
“DAVRANIŞ KAZANIYORLAR”
Yedi sınıfta eğitim gören öğrenciler öğretmenleri gözetiminde açtıkları stantlarda annelerinin yaptığı börekleri, poğaçaların yanı sıra mevsim meyvelerinin de satışını yaptılar. Yöresel kıyafetler giyen öğretmen ve öğrenciler hem yerli malının önemine vurgu yaptılar, hem de kazandıkları paralarla SMA hastası çocuklara şifa olmaya çalışarak örnek bir davranış gösterdiler.
Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği İyilik Pazarı’na Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Tayfun Çürük de katılarak minik yüreklerin örnek etkinliğine destek verdiler.
Stantları tek tek gezen Kaymakam Dayanç ve Milli Eğitim Müdürü İnal alışveriş yaparak öğrencilerle ilgilendi.
ÖZEL ÖĞRENCİLER DE SATIŞ YAPTI
Kozanoğlu Özel Eğitim Anaokulu bünyesinde eğitim gören özel öğrenciler de öğretmenleri ve velileri eşliğinde kurdukları stantta satış yaparak kazandıkları paraları yardım kumbaralarına attılar. Okul Müdürü Ayten Şahin’in de özen gösterdiği özel çocukların standı velilerin yoğun ilgisini gördü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir