Adana’da son yıllarda trafik ışıklarında su satan kişilerin sayısı artmaya başladı. Işıklarda duran araçlara giderek su satmaya çalışan kişiler, zaman zaman kazalara sebebiyet verdikleri görüldü. Son olarak ise Adana’nın Seyhan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde ki Şehit Mustafa Sarı Alt Geçidi önünde ki kavşakta su satan bir kişi araçların arasında su satmaya çalışırken, yoldan geçen bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Yaralanan su satıcısına çevredeki vatandaşlar müdahale etti.

TRAFİĞİ YÖNLENDİRDİLER

Trafik akışının yoğun olduğu bulvarda çevre sakinleri ikinci bir kazanın olmaması için trafiği kendileri yönlendirdi.  112’yi arayan vatandaşların ardından kısa süre sonra kazanın olduğu yere gelen sağlık ekipleri kazazedeye müdahale etti. Su satıcısı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu sırada bir vatandaş yerdeki kanı su satıcısının elindeki suyu alarak yıkadığı görüldü.

‘ANİDEN KARŞIMIZA ÇIKIYORLAR’

Vatandaşlar ve sürücüler trafikte cam silen, su satan ve dilenen kişilerin sık sık kazaya sebebiyet verdiklerini söyledi. Bülent Uyaş isimli sürücü, “Yolda seyir halinde  giderken aniden karşımıza çıkabiliyorlar bu kişiler. Su, mendil satanlar var. Yolda dilenen ve cam silen kişiler var. Fark etmediğinizde çarpa biliyorsunuz. Bu kişilerin trafik ışıklarında bulunmalarının yasaklanması gerekiyor. Yol kenarında durup su satsalar belki bir şey olmayacak ama yolun içerisine giriyorlar. Zaten cam silenler ve dilenciler sürücüleri taciz ediyorlar. Buna bir dur denilmesi gerekli” dedi.