17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / İş insanı Gamze Cizreli “Erkekler Adımıza Karar Veriyor”

İş insanı Gamze Cizreli “Erkekler Adımıza Karar Veriyor”

Başarılı iş insanı ve girişimci Gamze Cizreli, Seyhan Soroptimist Kulübü’nün davetlisi olarak geldiği Adana’da ‘’Kadın Liderlerle Değişen Dünya’’ başlıklı bir konuşma yaptı. Türkiye’de kadın mevzusunun büyük sorun olduğunu ifade eden Cizreli, amaçlarının farkındalığı arttırmak, kadınların karar verici pozisyonlarda daha fazla yer almalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Cizreli; “Rakamlara baktığımızda kadın sayısı her alanda az. En son seçimlerde 600 milletvekilimizin yüzde 19’ u kadındı. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana siyasette kadın sayısı ortalama 5,2 Biz aslında erkeklerin bizim adımıza karar verdiği bir düzende yaşıyoruz. Nasıl toplumda eksi sayıdaysak, temsilde de eksi sayıdayız.”dedi.

EĞİTEREK GÜÇLENİYORUZ

2010 yılında iş ve meslek sahibi bir grup kadının önderliğinde kurulan Seyhan Soroptimist Kulübü, mevcut 42 üyesi ile sayısız projelerine bir yenisini daha ekliyor. Seyhan Soroptimist Kulübü tarafından düzenlenen, başarılı iş insanı ve girişimci Gamze Cizreli’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar yaptı. Bacaksızlar; ‘’ Bizler Seyhan Soroptimist Kulübü’nün üyeleri soroptimistler olarak, yani Türkçe ifadesi ile en iyiyi amaçlayan iş ve meslek kadınları olarak tamamen gönüllülük esasıyla çalışan 42 kadınız. Misyonumuz kadınların ve kızların yaşamlarını ve statülerini, onları eğiterek, güçlendirerek ve fırsatlar sağlayarak değiştirmektir.’’diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNE EĞİTİM KÖYÜ

İş ve meslek hayatındaki başarılarıyla örnek alınması gereken bir iş insanı olan Gamze Cizreli’nin konuşması ile iş hayatına atılmak isteyen birçok kadının ufkunun açılacağına olan inancını vurgulayan Bacaksızlar, kadınlarımızın ve kızlarımızın içindeki potansiyellerin gölgede kalmamasının en büyük arzuları olduğunu ifade etti. Ebru Bacaksızlar etkinlik esnasında yaptığı konuşmasında ayrıca, deprem bölgesinde kendi kulüp adlarını taşımasını arzu ettikleri bir eğitim köyü kurmak için proje hazırladıklarını, gerekli girişimleri başlattıklarını, kulüp destekçileri ve üyeleri sayesinde projelerinin son derece etkin bir şekilde ilerlediğini söyledi. Projenin hayata geçirilebilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü ile de koordineli çalıştıklarını belirten Bacaksızlar, hedeflerinin bir dizi etkinlik daha düzenleyerek bu büyük ve anlamlı projeye destek vermek isteyen hayırseverlere ulaşmak arzusunda olduklarını belirtti.
KADIN LİDERLERE İHTİYAÇ VAR

Çok sayıda konuğun takdirini kazanan Eğitim Köyü Projesi müjdesi sonrası, Girişimci Gamze Cizreli tarafından kadın, liderlik ve girişimlik konularının ele alındığı konuşma da Cizreli; “Pandemi, deprem, üzerine yaşadığımız seçim süreci sonucu üst üste gelen zorlu dönemlerden sonra herkesin umudunu kaybettiği, biraz daha kadının onarıcı ve vicdanlı liderliklerine daha çok ihtiyaç duyulduğu günlerden geçiyoruz. Önümüzdeki dönemde liderlik nasıl değişecek nasıl liderlere daha çok ihtiyacımız var. Bizler toplumda değişim ve dönüşüm için neler yapmalıyız? Kadınlar olarak birbirimize nasıl destek olmalıyız? Çünkü kadın sayısı her alanda çok az.”şeklinde konuştu.

Seyhan Soroptimist Kulübü ev sahipliğinde yapılan etkinliğin sonunda üyeler ve dernek başkanı Bacaksızlar, Gamze Cizreli’ye ve değerli katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir