18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / İncirlik Hava Üssü’nde 7 yıl aradan sonra bir ilk…

İncirlik Hava Üssü’nde 7 yıl aradan sonra bir ilk…

 

Adana‘daki İncirlik Hava Üssü‘nde konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üs Kanat Komutanlığı’nda görevli ABD’li askerlere uygulanan evcil hayvan getirme kısıtlaması, 7 yıl aradan sonra sona erdi. Archer adında bir Yorkshire Teriyer, üssün maskotu haline geldi.

İncirlik Hava Üssü’nde görevli ABD’li askerlerin kalbini ısıtacak küçük ama tarihi bir değişim yaşandı. ABD’li askerlere uygulanan 12 aylık standart turlara bağımlı evcil hayvan getirme kısıtlaması, İncirlik’in en küçük şefi olarak nitelendirilen Archer adında bir Yorkshire Teriyer cinsi evcil hayvanın üsse getirilmesine izin verilmesiyle sona erdi.

İncirlik Hava Üssü’ndeki 39. Hava Üs Kanat Komutanlığı’nda görevli askeri bir personelin 7 yıldır aradan sona üsse evcil hayvan getirmesiyle sona eren bu kısıtlama, memnuniyetle karşılandı.

ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üs Kanat Komutanlığı’nın sosyal medya hesabından da paylaşılan konuyla ilgili, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“39. Destek Grup Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Başçavuş Melissa Robbins, bu tarihi anın başında duruyor. Archer 2016 yılından beri İncirlik’e pati atan ilk evcil hayvan oldu. Bu gelişme, evcil hayvanların asker ailelerinin hayatlarındaki önemini anlamaya işaret ediyor ve 39. Hava Üssü Kanadında görev yapanların yaşam kalitesini yükseltiyor.

17 Ekim 2023 tarihinden itibaren, Hava Kuvvetleri Yönergesi 11009008-012 ve İncirlik Hava Üssü Talimatı 44-101 uyarınca, İncirlik’te ikamet eden tüm üyeler 25 galonu geçmeyecek şekilde, sadece balık barındıracak bir akvaryum bulundurma izni vardı. Bu yeni düzenleme, sadece Robbins ve Archer için bir zafer değil aynı zamanda askeri toplumdaki olumlu politika değişikliklerini ve ilerlemeyi de simgeliyor.”

“Archer, İncirlik için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor”

Paylaşımda, Başçavuş Melissa Robbins’in de görüşlerine yer verildi. Robbins, “Yaşam alanlarımıza evcil hayvanların dahil edilmesi sadece bir politika değişikliği değil; yaşam kalitesinin yükseltilmesi politikalarının bütünleyici rolünün tanınmasıdır. Bu değişiklikle sadece kendi hayatlarımızı zenginleştirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda daha güçlü, daha destekleyici bir topluluğu da geliştiriyoruz. Archer, sadece yoldaşım değil; İncirlik için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor.” dedi.

Paylaşımda daha sonra şu ifadeler yer aldı:

“Archer, üssü neşeyle keşfederken minik patileri bu tarihi ana tanık olanların kalplerinde büyük bir iz bırakıyor. Sallanan kuyruk ve neşeli havlamaları, İncirlik’te görev yaparken artık daha eksiksiz ve tatmin edici bir deneyimi dört gözle bekleyebilen sayısız asker ailesinin duygularını yankılandırıyor. Archer’ı üssün etrafında görmek, günün önemli bir anına dikkat etmekten daha fazlası, pozitif değişimin bir göstergesidir.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir