28 Nisan 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / İMO ve Büyükşehir Belediyesi’nden Ortak Sempozyum…

İMO ve Büyükşehir Belediyesi’nden Ortak Sempozyum…

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “İnşaat / Deprem Mühendisliği Açısından Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” 18-19-20 Ocak 2024 tarihlerinde Seyhan Otelinde gerçekleştirilecektir. Sempozyumun açılışı 18 Ocak perşembe günü saat 10.00’da yapılacaktır.

İMO Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube binasında yaptığı basın toplantısında, 6 Şubat depremleriyle ülkece büyük bir acı yaşandığını ifade ederek, bir daha böyle bir acı yaşamamak ve depremlerin afete dönüşmesini engellemek için çok yönlü çalışmak gerektiğini vurguladı. Aksungur, bu doğrultudaki çalışmaların bir parçası olarak düzenlenen sempozyumun amacını şu sözlerle ifade etti:

“Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümü arifesinde düzenlenen üç günlük sempozyumun amacı, depremleri ve meydana getirdikleri etkileri inşaat / deprem mühendisliği açısından bütün yanları ile ele alarak değerlendirmek, çıkarılan dersleri ve geleceğe ilişkin öngörüleri ve önerileri ortaya koymaktır.

Sempozyum kapsamında deprem yer hareketlerine ilişkin sunumların yanı sıra, depremde zeminlerin ve zemin yapılarının, konut ve işyeri binalarının, hastanelerin, endüstri yapılarının, kıyı-liman yapılarının ve altyapı tesislerinin gösterdikleri performanslar, konunun uzmanları tarafından yapılacak sunumlarla değerlendirilecektir.

Deprem sonrası yaşanan çeşitli sorunların da ele alınacağı sunumların yanı sıra, Şubat 2023 depremlerinin yeniden gündeme getirdiği mühendislik, mimarlık ve müteahhitlik sorunları ile afet yönetimi, yapılaşma, finansman, sigorta ve hukuk sorunları gibi temel konular, sempozyumun başında ve sonunda düzenlenecek geniş katılımlı iki ayrı panelde tartışılacaktır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir