19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi…

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirildi…

Çukurova Kalkınma Ajansında gerçekleştirilen toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı Adem Arslan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile oda başkanları katıldı.

Yatırım programında yer alan ve merkezi idare ile yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen projelerin tüm ayrıntılarıyla ele alındığı toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Elban ilimizde kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca 542 projenin uygulandığını ancak bu projelerden 7’sinin tasfiye edildiğini ve 535 projenin devam ettiğini belirtti. 92 projenin tamamlandığını, 287 projenin devam ettiğini, 105 projenin ihale aşamasında, 51 projenin ise etüt aşamasında olduğunu kaydeden Vali Elban “535 projenin keşif değeri yaklaşık 27 milyar lira olup 4.65 milyar lira civarında 2022 yılı ödeneği mevcut. Bugüne kadar bu projelere 9 milyar 200 milyon lira civarında para harcanmış durumda. Bu yılın değerlendirmesini 2023 yılının ocak ayında yapacağımız birinci koordinasyon toplantımızda değerlendireceğiz. Bu toplantımızda 2022 yılının ilk dokuz ayına ilişkin değerlendirmelerimizi yapacağız. Toplantımız ilimize ve ülkemize hayırlar getirsin.”dedi.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen projelerde gelinen aşamaların ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ve kurumların koordinasyonunu gerektiren hususların görüşülmesiyle sürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir