17 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / İl Jandarma Komutanlığı huzur ve asayişin temini için çalışıyor…

İl Jandarma Komutanlığı huzur ve asayişin temini için çalışıyor…

Adana İl Jandarma Komutanlığınca huzur ve güven ortamının sağlanması için 1 Temmuz-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan yol kontrol ve arama faaliyetleri sonucu yapılan işlemler açıklandı.

629 bin 742 kişinin sorgulandığı asayişe yönelik yapılan uygulamalarda, sorgulamalar sonucu 805 şahıs yakalandı. Uygulamalarda 22 adet tabanca, 13 adet kuru sıkı tabanca, 41 adet av tüfeği, 11 adet kesici ve delici alet ile suça konu çeşitli malzemeler ele geçirildiği belirtildi.

Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yapılan uygulamalarda, toplam 64 kilo 273 gram kubar esrar maddesi, 556 gram metanfetamin, 8 bin 356 adet uyuşturucu hap, 3 bin 585 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde olaylara karışan 265 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Komutanlık ayrıca uyuşturucu madde kullanan şahısların tedavilerinin yaptırılması için Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezine (AMATEM) yönlendirdi.

İl Jandarma Komutanlığı kaçakçılıkla mücadeleye yönelik yaptığı uygulamalarda; bin 428 paket kaçak sigara, 229 litre sahte içki, 4 milyon 362 bin 200 adet içi tütün ile doldurulmuş dolu makaron, 19 adet tarihi eser, 62 adet sikke, 3 adet dedektör ele geçirildi. Olaylara karıştığı belirlenen 36 şüpheli şahıs hakkında adli ve idari işlem yapıldığı vurgulandı.

Trafik Jandarma Timlerince yapılan uygulamalarda; 296 bin 470 aracın kontrolü yapıldı. Kontrolü yapılan araçlarda 3 bin 905 araç/sürücüye cezai işlem uygulandı. Yapılan uygulamalar sonucu 902 araç trafikten men edildi.

İl Jandarma Komutanlığı’nın verdiği mesajda: “Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir