4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Gündem / İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Görüşmesi Sona Erdi…

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Görüşmesi Sona Erdi…

Vali Yardımcısı Mutlu Almalı ile İl İstihdam Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda; il istihdam politikaları, yürütme ve denetme kurulunun çalışmaları, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışmaları, meslekî bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri işbirliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalar, kurulun görüşüne sunulması istenilen engelli proje özetleri ve 2023 yılına ait faaliyet raporu değerlendirilerek 2024 yılında il genelinde istihdam sağlamaya yönelik planlanan çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantı öncesinde kısa bir açıklamada bulunan Vali Köşger, Adana’nın var olan potansiyelinden en iyi şekilde yararlanıp kent genelindeki istihdam oranlarını arttırmak için yapılması gereken uygulamaları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek toplantının hayırlı olmasını temenni etti.

İşsizliğin ülkelerin en önemli sorunları arasında yer aldığını ifade eden Vali Köşger, bu bakımdan işsizliğe yönelik olarak alınacak tedbirlerin önemli olduğunu vurguladı, ilimiz düzeyinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların arttırılarak sürdürüldüğünü söyledi.

Yeterli istihdamı oluşturabilmek için işgücü piyasasının daha nitelikli hale getirilmesi gerektiğini de belirten Vali Köşger, il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim uygulamalarının nitelikli hale getirilmesinin öneminden bahsetti.

İstihdam etkinlikleri ile mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş ve önerilerin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir