19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / İcatçı Mustafa: Soba Temizliğine Yenilik Getirdi…

İcatçı Mustafa: Soba Temizliğine Yenilik Getirdi…

İmamoğlu’nda yaşayan Mustafa Özmü asıl mesleği olan su tesisatçılığının yanı sıra şu sıralar kendi icadı olan boru soba borusu temizleme makinesi ile köy köy dolaşarak soba borularını temizleyerek ek gelir elde ediyor. Soba borusu temizleme cihazını büyük beğeni ile karşılayan vatandaşlar da bu cihaz sayesinde soba temizlemenin vakit almadığını ifade ediyorlar.

Soba temizliğinde kuru temizleme yöntemi 

Salyangoz fanından yaptığı soba temizleme cihazının büyük ilgi gördüğünü ve kendisine ek bir gelir olduğunu kaydeden İmamoğlulu mucit Mustafa Özmü; “İcatlara büyük bir merakım vardı küçüklüğümden bu güne kadar. Bir gün internette dolaşırken salyangoz fanını gördüm ve ben bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Aklıma bu fikir geldi. Hemen fanın siparişini verdim, ucuna boru taktım. Kendimce bazı ekmeler daha yaptım ve ortaya bu soba temizleme cihazı çıktı. Böylelikle soba temizlemede kuru temizleme yöntemini hayata geçirmiş olduk. Vatandaşlar da bu cihaza büyük ilgi gösterdi.” Diye konuştu.

Yaptığı icat ile birlikte köy köy gezerek sobaları temizlemeye başladığını kaydeden Özmü; “Benim icadım olan bu cihaz sayesinde soba borularını temizlemek için boruları tek tek sökmeye gerek kalmıyor. Bu cihaz ile birlikte boruları olduğu yerde takıp çıkarma istemeden tertemiz ediyoruz. Soba temizleme cihazı vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Artık gelen talepler doğrultusunda köy köy geziyorum ve tıkalı olana boruları çok pratik bir şekilde temizliyorum.” ifadeleri kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir