Her mesleğin kendi sorumluluğu olduğunu vurgulayan Köse, “Sansasyonel haberlerde gazetecilik deyimiyle ‘köpek sahibini ısırırsa haber değil de sahibi köpeği ısırırsa haberdir’ demişler. Memleketin her tarafında veteriner hekim var. Herkes kendi işini yapmalı. Doktorlar hayvanları tedavi etmeye kalkarlarsa, veteriner hekimler de insanlara tedavi etmeye kalkarlarsa olmaz. Yasal olarak bir insanın vücudunda tedavi yapmaya yetkili tek meslek doktor olduğu gibi hayvanlarda da tedavi yapmaya yetkili tek meslek veteriner hekimliktir” dedi.

BU SUÇTUR

Böyle bir uygulamanın her şeyden önce suç olduğunu dile getiren Nihat Köse, “Ben bir veteriner hekim olarak çocuğumda örneğin bir boğaz enfeksiyonu varsa bunu tedavi edebilirim. Çocuğuma enjeksiyon yapabilirim. Bunu becerebilirim ama hiç yapmadım, hemen bir doktora götürdüm” diye konuştu.

Köse şöyle devam etti: “Sokaklarda binlerce hayvan var, binlerce hasta hayvan var. Belediyeler barınaklarını kursun yeter. Sonra yeterince veteriner hekim istihdam etsinler. Herkes kendi işini yapsın.”