19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Her şeyimi kaybettim hangisini söyleyeyim?

Her şeyimi kaybettim hangisini söyleyeyim?

Hatay, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6’lık depremlerden en çok etkilenen illerden biri oldu. Kentte arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremden yaralı olarak kurtulanlar da çevre şehirlerde tedavi altına alınıyor

Depreme evinde yakalan ve eşiyle birlikte enkazdan yaralı olarak çıkarılan ve tedavi için Adana’ya getirilen Antakyalı Abdullah Sürmelioğlu, yaşadıklarını Gazette’ye anlattı.

Depremde canlarını zor kurtardıklarını ifade eden Sürmelioğlu, “Antakya merkezden geldim. Saat 04:17’de deprem olduktan sonra kapının önüne düştüm ben. Duvar üstümüze geldi. Sabah 8’e kadar enkaz altında kaldık. Biz Antakya’dan buraya geldikten sonra sağolsun buradakiler bizimle çok ilgilendi. Her türlü ihtiyacımız karşılandı. Allah hepsinden razı olsun. Enkaz altından çıktık. Depremin olduğu saatlerde ciddi bir yağmur ve ciddi bir soğuk vardı. Dolayısıyla büyük bir sıkıntı çektik.” dedi.

Deprem gecesi yaşadıklarını anbean anlatan Sürmelioğlu, “Saat 11 gibi salonda yattım. Bir daha kalktım rahatsız oldum. Saat 2, 2:30 gibi kendime bir kahve yaptım. Eşim de yatak odasında yatıyordu. Uykum kaçtı. Saat 4’e kadar oturdum. Uzanmaya çalıştım. Hafif bir sallanma oldu. Uykumdan kalktım bu sefer deprem uzun sürdü. Eşime seslendim Allahu Ekber dedim bütün sesimle duyurabilmek için. Kapıyı açtım zelzele hiç durmadı. Tam kapının orada biz yere düştük.” diye konuştu.

Tamamen enkaz altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğunu vurgulayan depremzede Sürmelioğlu, “Allah bize yardımcı oldu. İki saniye önceki yerimde olsam orada da ölecektim. 2 saniye geç çıksaydım öbür duvar yıkılacaktı üzerimize. Yağmurun altında ayaklarımda sakat 50 metre kadar sürüklendim. 50 metreden sonra yağmur devam etti. Her tarafım kan içinde kaldı. Ateş de yakamadık. Saat 8’e kadar öyle kaldık sonra ufak bir çadır bulduk ateş yaktık. Sonra parka gittik orada da sıkıntı çektik açıkçası. İki gündür rahatız buranın insanları ve muhtarları sayesinde. Her şeyimiz kaybettik, çırılçıplak çıktık evden atletle.” ifadelerini kullandı.

Bir ihtiyacı olup olmadığı sorulan Sürmelioğlu, “Hiçbir şeyim kalmadı. Her şeyimizi kaybettik hangi ihtiyacımı söyleyeyim ki?” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yamaçlı-Güneşli Mahalle Merkezi’nde geçici olarak konaklayan Sürmelioğlu, ilgilerinden dolayı Yamaçlı Mahalle Muhtarı Neşet Manap, Güneşli Mahalle Muhtarı Murat Küçükaltun ve hayırseverlere teşekkür etti.

Öte yandan Sürmelioğlu’nun eşi de ameliyata alındı.

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir