Zam ve oranları yetersiz bulan sendika üyeleri, iş bırakma kararı ile ilgili olarak Adana Seyhan Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Hep-Sen Adana il temsilcisi Mehmet Uyan okudu.

“81 ilimizde iş bıraktık”

Uyan, “Sahanın hareketi, hepimizin sendikası HEP-SEN olarak, bu danışıklı dövüş tiyatrosuna karşı, kamu emekçisinin, eğitimin, nitelikli işin değersizleştirildiği sisteme karşı yine sahalardayız. Yönetim kurulumuzun kararıyla, bugün, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Genel Sağlık İş’in de katılımı ile 81 ilimizde iş bıraktık. Peki size soruyoruz, neyi konuşalım? Komik yüzde 17,55 zam oranını mı? Emekliliğe yansımayacak, yürürlük tarihinin 15 Temmuz olması nedeniyle 3750 lira kayıp yaşatacak, taban ve sabit ek ödemeye yansımayacak 8 bin lira seyyanen zammı mı? İşçi aylık 10 BİN TL geriye dönük ödeme alırken, memurun yalnızca 1400 lira alacak olmasını mı?” dedi.

“Eğitim ve yapılan işin niteliğine göre adil bir skalanın belirlenmesini talep ettik”

Defalarca özlük hakkı talebinde bulunduklarını ifade eden Demir, “Zam ve oranlar konusunda aynı tiyatroların her sene tekrar edişini mi? Tehditle, baskıyla üye yapıp, ayda üç kuruşa sizi tutmaya çalışan, o kadar üyeye rağmen net bir şekilde talep ettikleri maaşı dahi söyleyemeyen sistem sendikalarını mı? Bu oluşumlara ve aynı zihniyetin eserleri besleme yeni oluşumlara kananları mı? Haykıracağımız her şeyi zaten biliyorsunuz! En düşük devlet memuru maaşının 35 bin lira üzerinde olmasını, eğitim ve yapılan işin niteliğine göre adil bir skalanın belirlenmesini, 6 aylık ‘sözde’ enflasyon farkı uygulamasına son verilerek, aylık bazda güncelleme yapılmasını, tüm sağlık profesyonelleri için emekliliğe yansıyacak tek kalemde maaş isteğimizi ve daha birçok özlük hakkı talebimizi defalarca, detaylı şekilde her platformda yayınladık, dile getirdik.” diye konuştu.

“Biz gücümüzü sizden değil de nereden alacağız?”

Sendikalara çağrıda bulunan Uyan , “Artık konuşma zamanımız bitti, biz savaşacağız, siz de destek vereceksiniz! Etkili sendikacılık isteyip, bunu meydanlarda hakkıyla yapanlara destek olmayacaksanız, biz gücümüzü sizden değil de nereden alacağız? Eleştirdiğiniz yancı sendikacılıktan mı? Bir yere varmayan, varamayacak olan kooperatifçi sendikacılıktan mı? Besleme sendikacılıktan mı? Tarafsızlar, sendikasızlar, somut hiçbir katkı sunmayıp her fırsatta birleşin, iş bırakın deyip; yapılanları görmeyen, fedakarlığı görmeyen, sendikacılık nedir bilmeyen medya rantçısı fenomenler! Neredesiniz? Gençler, mesleğinizin ilk adımlarındasınız, neredesiniz? Yıllardır, bu işi birileri düzgün yapsa da destek versek diyen meslek büyüklerimiz, neredesiniz? Bıkmadınız mı örselenmekten, aynı yöntemlere güvenmekten? Bıkmadınız mı korkmaktan?” ifadelerini kullandı.

Uyan, son olarak şunları söyledi:

“Zaman, susma zamanı, tarafsızlık zamanı değildir. And olsun, zaman, uyanış zamanıdır. Zaman, memurun yoksulluğa itildiği ve değersizleştirildiği, bu köhne zihniyete, bu etkisiz sendikacılığa son verme zamanıdır. Tüm kamu emekçilerini, kendilerini bu maaşlara ve haklara layık gören sendikalardan, onların küçük yavrularından istifa etmeye davet ediyoruz. Müsaade edin; kara tablonun faturasını hepimize kesen torpilcileri, rantçıları, emeğimize ihanet edenlerin tamamını temizleyelim, emeğinizin hakkı için, bizi bu yolda yalnızlığa terk etmeyin!”