27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor…

Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor…

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası‘nın (SES), aile sağlığı merkezi hekimleri için ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemi sürüyor.

Adana Tabip Odası ve SES Adana Şubesi tarafından Doğalpark Aile Sağlığı Merkezi önünde yapılan açıklamada, aile hekimlerinden bu ay ortalama 8 bin TL vergi kesintisi olduğu belirtildi.

Her üç aile sağlığı merkezi hekiminden birinin, vergi kesintisine ek olarak ücret kesintisi yaşadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Geçen hafta yaptığımız aynı ankete yanıt veren arkadaşlarımızdan her üç aile hekiminden biri, vergi kesintilerine ek olarak sadece bu ay nüfus düşmesi, eğitim alması, doğum/hastalık izninde olması ya da haksız performans şartları bahane edilerek ücretlerinde düşüşler yaşadığını bildirdi. Aile sağlığı merkezi çalışanlarından çok büyük ek performans kesintileri yapıldı. Depremde görev yaptığı aile sağlığı merkezi yıkılmış, mahallesi yıkılmış olsa da çalışmaya devam eden, depremden kurtulabilmiş insanların sağlıklarını korumak için canla başla çalışan aile hekimlerinden ortalama yapılan 23 bin lira performans kesintisi, derhal geri ödenmelidir. Haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçilmelidir. Aile hekimliği çalışanlarından sabit yüzde 15 vergi alınmasını talep ediyoruz. Her ay giderek artan gelir kaybına tahammül etmeyeceğimizi ve vergide adalet sağlanana kadar eylemlerimizi devam ettireceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Her Çarşamba bu haksızlığı seslendirmeye devam edeceğiz.”

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir