18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Hedef Adana’nın tanıtımına katkı koymak…

Hedef Adana’nın tanıtımına katkı koymak…

Genel merkezi Ankara’da bulunan Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla “Ankara’da 2. Adana Gastronomi ve Kültür Günleri” gerçekleştirildi. Kebap dürüm yeme yarışması da yapılan tanıtım gününde renkli görüntüler yaşandı.
TANITIM BÖYLE OLUR
21-24 Aralık 2023 tarihlerinde 4 gün boyunca devam eden ve Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan Gastronomi ve Kültür günlerine ilgi büyük oldu. Ankara’da yaşayan yaklaşık 70 bin Adanalıyla birlikte tüm başkentlilere hitap eden 2. Adana Gastronomi ve Kültür Günleri’nde Adana kebabı, içli köfte, nohutlu dolma ve Adana şalgamı gibi şehir lezzetlerinin yanı sıra Adana’nın kültür ve turizmine yönelikler tanıtımlar yapıldı.
KİMLER KATILDI?
Tanıtım günlerine ise MHP Adana milletvekili Ayyüce Türkeş, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya ve yöneticiler ile Adana’dan gelen misafirler ve Ankara’da yaşayan çok sayıda Adanalı katıldı.
KEBAP YEME YARIŞMASI
Adana Gastronomi ve Kültür Günleri kapsamında “Kebab Yeme Yarışması” düzenlendi. 11 yarışmacının katıldığı yarışmada 5 dakika içinde en fazla Adana dürüm kebabı yiyerek birinciliği Barış Yalınkılınç aldı. Başkentte 2’ncisi düzenlenen Adana Gastronomi ve Kültür Günleri. 4 dürümden 3’ünü yiyen Barış Yalınkılınç kazanırken, yarışmayı düzenleyen Adanalı Kebapçı 01 Zırhçı Kebap sahibi Yusuf Karadağ, kazanan yarışmacıya bir hafta boyunca işletmelerinde yemek ikram edeceklerini söyledi.
ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEDİLER
Adanalılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Sakarya amaçlarının Adana’nın lezzetlerini Ankara’ya taşımak olduğunu belirterek, ayrıca Adana lobisini Ankara’da temelini atmak olduğunu ifade etti. Yunus Sakarya, “Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlikte eksikliklerimiz olmuş olabilir. Bu yıl bu eksiklikleri de gidererek en güzel bir şekilde Adana’mızın tanıtım günlerini yapmaktır. Ankara’da bu yıl daha genişleyip, daha güçlü ve daha çok katılım ile Ankara’daki 70 bin Adanalı ve diğer yaşayan kişilere keyifli dakikalar yaşatacağız. Yapmış olduğumuz bu faaliyette diğer illerde yaşayan Adanalılara da örnek olmaktadır. ”dedi. Yapılan konuşmaların ardından ise kurdele kesimi katılımcılar tarafından kesildi. 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir