Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana’da 2023’de 2’si yerel olmak üzere 7 ayrı organize suç örgütünü çökerttiklerini; gözaltına alınan 467 kişiden 177’sinin de tutuklandığını açıkladı. Vali Köşger, “Her kim, burayı dağ başı zannediyorsa; onun da hakkında hukuki çerçevede ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapılacak. Bunlara asla hayat hakkı tanımayacağız. Burası bir hukuk devleti ve bunu herkes öğrenecek; bilecek. Kimse elini kolunu sallayarak suç işleyemez; suç işledikten sonra da elini kolunu sallayarak dolaşamaz. Onlara asla hayat hakkı tanımayacağız” dedi.

VALİ KÖŞGER GÖZDAĞI VERDİ

‘Adana İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı’, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında; Adana Valiliği’nde gerçekleştirildi. Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ve Adana İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel’in de hazır bulunduğu toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Köşger, suç ve suçlularla organize suç örgütlerine gözdağı verdi. Köşger, 2023 yılında organize suç örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen, 9 ayrı operasyonda 467 kişinin yakalandığını; bununun da 177’inin tutuklandığına dikkat çekti.

BURASI BİR HUKUK DEVLETİ

Operasyonlar kapsamında 2’si yerel, 5’i bölgesel olmak üzere toplam 7 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğine dikkat çeken Köşger, “Bu tür yapılanmalara karşı, güvenlik göçlerimiz en organize ve en şiddetli şekilde gitmeye devam edecek. Bu konudaki olumsuz durumu, en kısa sürede ve en seri şekilde ortadan kaldıracağız. Yani burası bir hukuk devleti ve bunu herkes öğrenecek; herkes bilecek. Kimse elini kolunu sallayarak suç işleyemez. Suç işledikten sonra da hiç kimse elini kolunu sallayarak dolaşamaz” dedi.

ASLA HAYAT HAKKI TANIMAYACAĞIZ

Köşger, “Vatandaşlarımız da devletine destek vermeli. Askerine, polisi ve jandarmasına güvensin. Bu tür işlere tevessül eden her kim varsa bunları ihbar etsin. İhbar etsinler ve endişe etmesinler. Çekinip de korkmasınlar. Biz, her bir vatandaşımızın arkasındayız. Devlet, vatandaşının arkasında. Devletin birinci vazifesi; vatandaşının güvenliğini sağlamak. Dolayısıyla her kim, burayı dağ başı zannediyorsa; onun da hakkında hukuki çerçevede ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapılacak. Bunlara asla hayat hakkı tanımayacağız” dedi.

ADANA’DA BU İŞ BURADA BİTECEK

Vali Yavuz Selim Köşger, “Adana’da bu iş, burada bitecek. Adana’da böylesi şeylerin yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı. Köşger, 2023’de organize suç örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen, 9 ayrı operasyonda 467 kişiyle birlikte 10 uzun namlulu silah, 455 tabanca, 175 av tüfeği, 279 kurusıkı tabanca, 15 bin 486 adet fişek ele geçirildiğini söyledi. Vali Köşger, 2024 yılının ilk 2 ayında da 4 operasyonda; gözaltına alınan 36 kişiden 17’sinin tutuklandığını, 2 mafya tipi yapılanmanın çökertildiğini belirtti