7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Hayat filminin galası bugün Adana’da yapılıyor…

Hayat filminin galası bugün Adana’da yapılıyor…

 

“Masumiyet”, “Kader”, “Yeraltı” gibi filmleriyle tanınan, son olarak çektiği “Kor”dan yaklaşık sekiz yıl sonra sinemaya geri dönen Zeki Demirkubuz’un yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Hayat isimli filmin galası, bugün Adana’da yapılacak.

Türk Sineması’nın büyük ustası Zeki Demirkubuz’un yeni filmi “Hayat”, Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza, Sinematek Adana ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu‘nun ortak organizasyonu ile Adana’da bugün yapacak. Usta yönetmen Demirkubuz’un katılımı ile gerçekleşecek olan gala gecesi saat 19.30’da Esas 01 Burda AVM’deki Cinema Pink Salon 2’de gerçekleşecek.

Ünlü Yönetmen Zeki Demirkubuz’un da gala için Adana’ya geldiği bu özel gösterimin biletleri, Cinema Pink gişelerinden satışta.

Adana’ya gelen Dermirkubuz, gala öncesi Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Haluk Uygur‘un konuğu oldu. Dr. Uygur, “Zeki Demirkubuz’un yeni filmi Hayat bugün Türkiye’de 138 merkezde aynı anda vizyona giriyor. Demirkubuz, bu merkezlerden Adana’yı seçti ve galada bugün bizlerle birlikte olacak, sorularımıza cevap verecek.” dedi.

 

HAYAT

Vizyon Tarihi: 15 Aralık 2023Süre: 193dk

Tür: Dram

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Senarist: Zeki Demirkubuz

Yapımı: 2023 – Bulgaristan, Türkiye

Kadrosunda Miray Daner, Burak Dadak, Umut Kurt, Melşis Birkan ve Doğu Demirkol gibi isimlerin yer aldığı filmin konusu şöyle:

Hayat, kendisine dayatılan hayatı kabul etmeyip evinden kaçan genç bir kızın hikâyesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran’ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kere gördüğü nişanlısını bulmak için İstanbul’a gider.

Demirkubuz, Müze Gazhane’de ziyarete açılan ilk kişisel fotoğraf sergisinin söyleşisinde filmin adının nereden geldiğini şöyle anlatmıştı:

“Hayat, en iddialı, sert, kavgacı veya mücadeleci insanı bile hizaya getiren bir duygudur. Bunu kazıdığınız zaman altında ölüm duygusu çıkar. Ne yaparsak yapalım, görmezden gelirsek gelelim, en büyük soru her zaman oraya geliyor. Bizim toplumumuzda bu farkındalığı anlatan ifade ‘hayat işte’ şeklindedir. Aslında filmin ilk ismi ‘Hicran’dı; 16-18 yaşlarında özlemleri, hayalleri olan bir kızın kendisine dayatılanı sezgileriyle kabul etmediği ve o özlemlerin peşinde giderek az önce anlattığım hayatın duvarlarına çarpıp sonunda nasıl hizaya getirildiğinin, nasıl sıradanlaştırıldığının hikâyesiydi. Fakat ben en bariz, basit konuları bile anlatmaya çalışırken; bir de bakmışım beni o cümleye başlatan her şeyi unutmuşum, bazı ayrıntıları çok sevmişim ve onların içinde kaybolup gitmişim.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir