18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Hatice Nur’dan türkiye rekoru…

Hatice Nur’dan türkiye rekoru…

 


Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Hilmi Bardakçı Ortaokulunda 7. Sınıf öğrenci olan Hatice Nur Ünlübal 7 yaşından beri sporla uğraştığını dile getirdi.

Ünlübal, “Yaptığım branş atletizm sırıkla atlama. 7 yaşında başladım. 6 yıldır bu sporu yapıyorum. İlk önce iki yıl boyunca jimnastik yaptım. Sonrasında buraya yöneldim. İlk yarışmam 25-26 Ocak 2023’te yapmıştım. Orada ilk birinciliği almıştım yine. Sonrasında bu yıl 27-28 Ocak U14’te birinciliği aldım. Sonrasında 14 Şubat U16 kategorisinde de birinciliği aldım.” dedi.

“GÜNDE ÇİFT ANTREMAN YAPIYORDUM”

Bu başarıları nasıl elde ettiğinden de bahseden Ünlübal şöyle devam etti:

“Yarışları çok önemsiyordum. Çünkü yaşımda sırıkçı çok fazla yok. O yüzden gittiğim yarışlarda iyi bir derece hep düşünüyordum. Çift antrenmanlara başladım. Sabah yapıyordum. Bir saat arayla tekrar başlıyordum. Yaz aylarında çok sıkı çalışıyordum. Daha iyi dereceleri yapacağıma güvenim hep vardı.”

“ZORLU BİR SÜREÇTİ, BAŞARDIM”

Zorlu bir süreç geçirdiğini de söyleyen Ünlübal, “U14 kategorisinde 12 kişi arasında birinci oldum. U16 kategorisinde ise 14 kişi arasında birinci oldum. Türkiye şampiyonasına gitmeden önce Adana içerisinde seçmelere katıldım sonrasında Türkiye şampiyonasına gittim. Adana’da seçme barajını geçtikten sonra, Bursa’ya gittik. Orda seçmeler zaten birleşik olduğundan 2.80 yüksek atlamayla birinciliği aldım. Zorlu bir süreçten sonra başardım ve Şampiyon oldum.” şeklinde konuştu.

BİR SONRAKİ HEDEF BALKAN ŞAMPİYONLUĞU

Bir sonraki hedefine de işaret eden Ünlübal şunları ekledi:

“Hedeflerim ilk başta bu yaşıma göre 3.40 derecesini yakalamak istiyorum. Sonrasında daha yüksek derecelere Balkan Şampiyonluğu gibi hedeflerim var. Bunun üzerine de çok sık çalışacağım.”

Şehit Hilmi Bardakçı Ortaokulu Müdürü Mehmet Şerif Oğurel ise,

“Biz aslında Hatice’nin spora olan ilgisinden geçen sene haberimiz oldu. Geçen sene Türkiye elemelerine katılacağını söyleyince biz de sonuçlarını bize iletmesi konusunda kendisiyle konuşmuştuk. Geçen sene çok büyük bir başarı elde ederek U14’te Türkiye şampiyonu oldu. Bu sene de hem U14’te hem de U16 ayrı ayrı en iyi dereceler elde ederek Türkiye şampiyonu oldu. Bu bence göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir başarı. Hatice’nin başarısı diğer öğrenciler ilham oluyor.” diye konuştu

HATİCE NUR OKULUMUZUN GURURU
Öğrencilerinin kendilerini gururlandırdığını söyleyen Oğurel, “Hatice’nin ünü, Türkiye’yi de aşacak ve uluslararası yarışmalarda iyi derece elde edeceğini düşünüyor. Çünkü haftanın altı günü antrenman yapıyor. Yani bu seviyede bu antrenmanlara devam ederse artık uluslararası yarışmalarda da ben çok iyi derece elde edeceğini düşünüyorum. Cuma günü bir tören yapacağız okulda. Bu başarısından dolayı Hatice’yi küçük bir ödül vereceğiz. Ben hem Hatice’ye hem de Hatice’nin başarısında emeği olan hocalarıma, ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizi çok gururlandırdı.” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir