Geçmiş yıllarda vefat eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eski Bölge Antrenörü Hasan Tekin anısına düzenlenen “4. Geleneksel Atletizm Yarışmaları,” Yüreğir Serinevler Atletizm Tesisleri’nde gerçekleşti. Yarışmalara farklı yaş gruplarından 400’e yakın kız ve erkek sporcu katıldığı müsabakalara sporcu velileri de yoğun ilgi gösterdi. İlk üçe giren sporculara, Hasan Tekin’in doktor oğlu Doç. Dr. Mustafa Tekin tarafından tişört hediye edilirken, aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Geçmiş yıllara dayanan geleneksel yarışmanın düzenleyicisi Kazım Tekin, ağabeyi Hasan Tekin’in Türk sporuna 50 yılı aşkın bir süre boyunca büyük hizmetlerde bulunduğunu ve birçok sporcuyu milli takımlara kazandırdığını ifade etti. Hasan Tekin’in atletizmde Adana Bölge birinciliği başta olmak üzere birçok başarı elde ettiğini vurgulayan Kazım Tekin, bu etkinliği Hasan Tekin’in anısını yaşatmak ve sporu teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini belirtti.

 

Babasının spor sevgisinin ailede herkesi etkilediğini ve Türkiye genelinde atletizm ailesi tarafından sevilen bir kişi olduğunu ve yarışmalara katılanların Hasan Tekin’in anısını yaşattığını söyleyen Doç. Dr. Mustafa Tekin, babasının adının bir spor tesisi, park veya caddeye verilmesi dileğinde bulundu.

Atletizm İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu ise Hasan Tekin’in spora ve sporcuya büyük katkıları olduğunu belirterek, onun anısının unutulmayacağını ve genç sporcular için örnek bir isim olmaya devam edeceğini ifade etti.

Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri, Hasan Tekin’in kardeşi Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eski Şube Müdürü Kazım Tekin, Hasan Tekin’in oğlu Doç. Dr. Mustafa Tekin, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Süleyman Özden, Türkiye Atletizm Federasyonu Akdeniz Bölge Sorumlusu Abdulkadir Uğur, Türkiye Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Serdal Kadıoğlu, Atletizm Antrenörleri ve Atletizm Hakemleri tarafından verildi.