27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Halk oyunları emekçilerine destek…

Halk oyunları emekçilerine destek…

Pandemide alınan önlemler kapsamında eğlence sektöründeki kapanma nedeniyle işsiz kalan müzisyen ve ses sanatçılarına maddi ve manevi destek olabilmek amacıyla “Seyhanlı için Söyle” projesi başlatan Seyhan Belediyesi, Kültürümüzün önemli bir parçası olan Halk Oyunları emekçileri için de “Bu Kültür bizim” projesini başlattı.
Seyhan Belediyesi, pandemi önlemleri kapsamında düğünlerin yapılamaması ve eğlence sektörünün durması nedeniyle maddi ve manevi sıkıntı yaşayan yerel müzisyenlerle ses sanatçılarına yönelik “Seyhanlı için Söyle” projesini başlatmıştı. Proje kapsamında yerel müzisyen ve ses sanatçıları Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde 1’er saatlik konserler veriyor. Konserler, Seyhan Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor, arzu edenler daha sonra da konserleri izleyebiliyor.
SAHNE EMEKÇİLERİNE DESTEK GENİŞLETİLDİ

Seyhan Belediyesi’nin yerel sahne sanatçılarına desteği kültürümüzün önemli bir değeri olan Halk Oyunları emekçilerini kapsayacak şekilde genişletildi. Seyhan Belediyesi, “Bu Kültür bizim” projesiyle halk oyunları emekçilerini Yaşar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde ağırladı. Farklı bölgelerden yaygın dans formlarından halay, zeybek, bar, horon, hora, köçek, Kafkas dansı, karşılama gibi biçimleri sergileyen halk oyunları emekçileri “sahne”de olmaktan oldukça mutluydu.
“EMEKÇİLERE DESTEK, SEYHANLI’YA MORAL”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, pandemi önlemleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan sahne emekçilerinin yanında olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkan Akay “Sahne emekçilerine imkânlarımız ölçüsünde maddi ve manevi destek oluyoruz. Diğer yandan kısıtlama nedeniyle evinde kalan Seyhanlıya da alternatif eğlence sunarak moral aşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir