25 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / HALK EKMEĞE ZAM YOLDA…

HALK EKMEĞE ZAM YOLDA…

Başta un olmak üzere girdi fiyatlarının artmasının ardından Adana’daki fırıncılar ekmeği 7,5 liradan satmaya başlarken, Adana Büyükşehir Belediyesi de 3 liradan satılan halk ekmek fiyatına zam yapılması için çalışmalara başladı.
İlgili komisyonda görüşülmeye başlanan ekmek fiyatı teklifinin ilk meclis toplantısında gündeme getirilmesi beklenirken, vatandaşın büyük rağbet ettiği halk ekmek büfeleri önündeki kuyruklar da her geçen gün uzamaya başladı.
UCUZ EKMEK İÇİN
Son günlerde, iktidarın uyguladığı zam politikası düşük gelirli vatandaşı zor durumda bırakıyor. Adana’nın kavurucu sıcağına aldırmadan öğle saatlerinde ucuz ekmek kuyruğuna giren vatandaşlar, bakkal ve marketlerde 7,5 liraya satılan ekmeği 3 liraya alabilmek için saatlerce sıra bekliyor.
ONLAR SANAT VE SPORDA, BİZ UCUZ GIDADA KUYRUĞA GİRİYORUZ
Gelişmiş ülkeler bilimde, teknolojide, sanayide, sanatta ve sporda son sürat ilerlerken, Türkiye’deki dar gelirli vatandaşlar ise ucuz ekmek kuyruğunda sıra bekliyor. Aradaki 4 liralık fark dar gelirli için büyük önem arz ediyor. Sıcaklığın 40 dereceyi geçmesine aldırış etmeden halk ekmek büfeleri önünde bekleyen kadın, çocuk ve yaşlılar ay sonunu getirebilmek için sağlıklarını tehlikeye atıyorlar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir