29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Güzellik Salonlarında Tıbbi Kozmetik işlem yapılamaz”

“Güzellik Salonlarında Tıbbi Kozmetik işlem yapılamaz”

 

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur ve Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Nuran Şahin, güzellik salonlarında tıbbi kozmetik işlemlerin yasak olduğunu belirterek, halkı yanıltıcı bilgilere karşı uyardı.

Adana Tabip Odası’nın düzenlediği basın toplantısında konuşan Dr. Ahmet Suntur, güzellik salonlarında yapılan tıbbi müdahalelerin yasal olmadığını vurgulayarak, “Bir çok medya kuruluşunda sıklıkla söz konusu olan uygunsuz koşullarda, ruhsatsız yapılan, kaçak botoks ve dolgu gibi işlemler sonrası oluşan komplikasyonlar sebebiyle hastanelere çok sayıda başvurular olmakta, hatta ölümler yaşanmaktadır. Bu konularda Sağlık Müdürlüklerine, Tabip Odalarına ve Belediyelere yapılan şikayetler her geçen gün artmaktadır” dedi.

 

Dr. Suntur, yasaların güzellik salonlarında sadece dermatologlar, plastik cerrahi uzmanları ve medikal estetik sertifikalı hekimlerin tıbbi kozmetik uygulamalar yapmasına izin verdiğini belirterek, “Yasa gereği hekimler ve herhangi bir güzellik uzmanı güzellik salonunda hiçbir tıbbi, kozmetik müdahalede bulunamazlar. Yasaktır. Yanıltıcı bilgiler bulunmaktadır. Bu tarz estetik, kozmetik, tıbbi uygulamalar Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı hastane, tıp merkezi, poliklinik ve muayenehanelerde sadece Dermatoloji, Plastik Cerrahi uzmanı ve Medikal Estetik sertifikalı hekimler tarafından yapılabilmektedir” diye konuştu.

 

Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu Başkanı Nuran Şahin ise şikayetler ve denetimler sonrası güzellik salonlarında tıbbi kozmetik işlemleri yapanların cezalandırıldığını ve işletmelerin kapatıldığını ifade ederek, “Ruhsatı güzellik salonu olan bir işletmede hekim bile olsa botoks, dolgu, mezoterapi, vitamin vb. enjeksiyonlu işlem yapması yasaktır. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet oluşmaması için vatandaşların, güzellik salonlarının ve doktorların bu konuda dikkatli olması gerekmektedir” şeklinde uyardı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir