18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Gökayaz: “Avukat, Gelebilecek baskılara boyun eğmemelidir”

Gökayaz: “Avukat, Gelebilecek baskılara boyun eğmemelidir”

Adana Barosunda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 13 avukat için Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda ruhsat töreni gerçekleştirildi.

“AVUKAT DİRAYETLİ VE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA”

Av. Gökayaz, “Avukatlık mesleği zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği ifa ederken ülkenin şartlarını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Avukat, önüne gelen sorunu, üstlendiği davayı çözerken dirayetli ve güçlü olmak zorunda. Gelebilecek baskılara boyun eğmeden, müvekkilinin haklarını en iyi bir şekilde savunabilmeli. Bugün Avukatlık andını okuyarak aramıza katılacak meslektaşlarımın başarılı olacaklarına inancım tamdır. Adana Barosu büyük bir ailedir. İyi günde kötü günde meslektaşlarıyla dayanışma içerisinde olan bir Baro’dur. Ruhsat alacak meslektaşlarıma hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından; Zeynep Yaren Şafak, Rabia Aybike Halisçelik, Arus Mansurgüler, Eylül Şengül, Haydar Hayrettin Alkaya, Boran Anlar, Perihan Kaya, Ferhat Koçhan, Merve Özuğur, Mesut Çelik, Emine Öşun, Nilgün Taşkın ve Fatma Akbulut düzenlenen törenle yemin ederek avukatlığa başladı.

Avukatlık cübbesi giyerek, mesleğe ilk adımlarını atan avukatlar; bu kez avukat olarak söz alarak, katılımcılarla duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir