24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / GEZİCİ’NİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ…

GEZİCİ’NİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci Aytekin Gezici’nin paylaştığı twitler nedeniyle gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

ÇGC’nin bu konudaki açıklaması şöyle:

‘’Cemiyetimiz üyesi Aytekin Gezici’nin paylaştığı twitler nedeniyle polis tarafından gözaltına alındığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Yeni yargı paketinde bulunan ve henüz yürürlüğe girmeyen (makul şüphe) bir kanun maddesi kapsamında vatandaşların gözaltına alınmasını uygun bulmuyoruz.

Suç unsurları kesin oluşmadığı sürece bu tür davranışlar vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın onurlarını kırmaktadır. İnsan şeref ve haysiyetini olumsuz etkileyecek bu tür hareketlerden kaçınılması gereklidir.

Kesin deliller olmadan gazetecilerin yazdıkları haberlerden, yaptıkları yorumlardan, çizdikleri karikatürlerden ve paylaşımlarından dolayı gözaltına alınmalarını, haklarında soruşturma ve dava açılmasını doğru bulmuyoruz.

Basın özgürlüğü konusunda dünyada çok gerilerde bulunan ülkemizde bu tür davranışlar hepimizi zor durumda bırakmaktadır.

Bizler Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele kanunlarında basının çalışma şartlarını kolaylaştırıcı yeni düzenlemeler beklerken, yeni çıkartılan kanunlarla gazetecilerin özgür çalışma alanları daraltılmaktadır. Bu büyük bir talihsizliktir.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir