Adana’da terör örgütü ‘FETÖ/PDY’nin kamu yapılanması içerisinde yer alan ve aralarında ihraç komiser ve öğretmenlerin de bulunduğu, 2’si kadın 4 kişi, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan, tutuksuz yargılandıkları davalarda aldıkları cezalar, Yargıtay tarafından onanınca teslim olmak yerine kaçıp izlerini kaybettirdi. Polis, ardı ardına düzenlediği operasyonlarla firari hükümlüleri tek tek yakaladı. Hükümlülerin, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandığı da öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ

Terör örgütü ‘FETÖ/PDY’nin kamu yapılanmasına yönelik soruşturmalarda deşifre olan; Komiser Recai Şenol, öğretmen Kezban Bayram ve büro memuru Derya Gül, meslekten ihraç edildi. Onlarla birlikte emekli öğretmen Zarif Fesli hakkında da farklı tarihlerde; ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla davalar açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıkların, örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullandıkları ve örgütle bağlantısı nedeniyle kapatılan ‘Bank Asya’ya para yatırdıkları da tespit edildi.

TEK TEK YAKALANDILAR

Zarif Fesli 7 yıl 6 ay; Kezban Bayram 6 yıl 10 ay 15 gün; Recai Şenol 6 yıl 3 ay ve Derya Gül de yine 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Yerel mahkemenin verdiği söz konusu cezalar, Yargıtay tarafından da onandı. 2’si kadın 4 kişi, cezalarının infazı için teslim olmak yerine kaçtı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, firari hükümlülerin saklandıkları adresleri tek tek tespit etti; farklı tarihlerde düzenlediği operasyonlarla 2’si kadın 4 hükümlüyü, cezaevine teslim etti.