27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / FİLM FESTİVALİNE BİSİKLETLİ TANITIM

FİLM FESTİVALİNE BİSİKLETLİ TANITIM

Doktor, mühendis, akademisyen, avukat, ev hanımı ve öğrenciler 21-22 Kasım 2015 tarihinde 20 il ve ilçede eş zamanlı yapılacak olan “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nin tanıtımını bisikletle şehir turu atarak yaptı.
Doktor, akademisyen, avukat, ev hanımı ve öğrenciler bir araya gelerek doğanın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için 21-22 Kasım 2015 tarihinde, bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”ni hayata geçirecek. 20 il ve ilçede eş zamanlı başlayacak olan festivalde birçok ülkeden sürdürülebilir hayatı anlatan belgesel tadında filmler gösterime girecek. Bu kapsamda bir araya gelen doktor, avukat, akademisyen, mühendis, ev hanımı ve öğrenciler festivalin daha geniş kitlelere ulaşması için kolları sıvadı. Atatürk Parkı’nda buluşan gönüllü grup Adana’yı bisikletleriyle gezerek festivali tanıtan broşürler dağıttı.
Dr. Fatih Kaya, etkinliğin asıl amacının 21-22 Kasım 2015 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılacak olan “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nin tanıtımı olduğunu belirterek, “Aynı zamanda da bisiklet yolunun dile getirilmesi sağlıklı yaşam, sürdürülebilir yaşamla ilgili pek çok şeyi bir arada anlatmak. Geçen sene yapmıştık bu festivali ilk kez, Adana’da bu sene ikincisini yapıyoruz. Aynı anda 20 il ve ilçede ücretsiz film gösterimi yapılacak” dedi.
Sürdürülebilir yaşamın, çok önemli olduğuna dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti:
“Biz dünyayı fazlasıyla kullanıyoruz, insanlar olarak fazlasıyla kirletiyor ve tüketiyoruz. Herkesin kişisel olarak yapacağı çok şey var. Festivalde gösterime girecek filmler hayatın devamıyla ilgili çevrenin, toprağın, havanın ve suyun korunması insanların korunmasıyla ilgili hayatın devamıyla ilgili. Daha doğru yaşamak çocuklarımızın hakkını almamak ve hatta dünyada ki hiçbir canlının yaşam alanına girmemekle ilgili ve öğretici filmler.”
“Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nin tanıtımıyla ilgili Adana’da Atatürk Parkı’ndan başlayarak Turgut Özal Bulvarı’na oradan da tekrar parka geleceklerini söyleyen Kaya, “Bütün gönüllü bisikletlilerin tanıtımını yapacağı bir bisiklet turu olacak. Bu aynı zamanda Adana gibi bir ilde bisiklet yolu bizce büyük bir ihtiyaç pek çok açıdan hem yakıt tüketiminin azaltılması hem çevre kirliliğinin azaltılması hem de sağlık açısından çok önemli” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir