27 Temmuz 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Filistin halkı için İncirlik Üssü önünde tabak kırdılar…

Filistin halkı için İncirlik Üssü önünde tabak kırdılar…

 

Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri İncirlik Üssü önünde İsrail saldırısı altında olan Filistin için eylem yaptı. Eylemde boş tabaklar kırılarak yapılan saldırılara tepki gösterildi. Kadın ve çocuklardan oluşan grup Adana İncirlik Üssü Nizamiyesi önünde bir araya geldi. Burada İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı katliamları kınayan Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği üyeleri nizamiye önünde kanlı bebekler ve boş tabaklar bıraktı.

Kuran-ı Kerim okuyan kadınlar adına burada daha sonra bir konuşma yapıldı. Mavi Marmara Gazisi Eğitimci Fevziye Şenoğlu burada yaptığı açıklamada, 7 Ekim Aksa Tufanı öncesi ve sonrası yaşananları genel değerlendirmesi ve eylemin amacını anlattı. Şenoğlu, “7 Ekim Aksa Tufanı için ‘Şanlı gün! Bugün onur günümüzdür. Aksa Tufanı uyanışımız, dirilişimiz ve direnişimizdir. Zalimler toplanıyor ve toplanacak. Ama biz Allah’ın izniyle galip geleceğiz. Allah ‘ın her zerreden hesap soracağı gün; herkes yaptığının karşılığını görecek” dedi.

Konuşmanın ardından oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi sonrası Gazze’de insanlık dışı muamelelere, soykırıma dikkat çekilerek boş tabaklar kırıldı. Kadınlar daha sonra yürüyüş düzenledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir