19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Fahiş Fiyatla Çorba Satışı Yapan Deprem Bölgesi Güzergahındaki Bir Dinlenme Tesisine, 1 Milyon 860 Bin TL Ceza Kesildi…

Fahiş Fiyatla Çorba Satışı Yapan Deprem Bölgesi Güzergahındaki Bir Dinlenme Tesisine, 1 Milyon 860 Bin TL Ceza Kesildi…

Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesine yardım götürenlere ve o bölgeden ayrılan depremzedelere fahiş fiyatla çorba satışı yaptığı belirlenen bir yol kenarı dinlenme tesisine 1 milyon 860 bin lira idari para cezası kestiğini duyurdu. Bakanlık, bu yöndeki denetimlerine aralıksız devam ettiği bilgisini de verdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, depremzede ve yardım için bölgeye gitmeye çalışan vatandaşlardan, yol güzergahındaki bir işletme ile ilgili fahiş fiyatla çorba satıldığı yönünde çok sayıda sosyal medya paylaşımı yapıldığı ve şikayet alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

“SOSYAL MEDYADAKİ GÖRÜNTÜLER VE ŞİKAYETLER BAKANLIĞA ULAŞTI: Ülkemizde yaşanan büyük depremin ardından, deprem bölgelerine yardım götüren ya da deprem bölgesinden yurdumuzun diğer bölgelerine gitmeye çalışan vatandaşlarımıza bir yol üzeri dinlenme tesisi işletmesinin fahiş fiyatla çorba satışı yaptığına dair sosyal medyada görüntüler yer almıştır. Ayrıca bu işletmeyle ilgili Bakanlığımıza çok sayıda şikayet başvuruları ulaşmıştır.

BİR MİLYON 860 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA KARAR VERİLDİ: Ticaret İl Müdürlüğümüzce fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Bu minvalde Ticaret Bakanlığımızın denetimleri aralıksız devam etmektedir.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir